Je naroubovaná a větší fotku nemám, popravdě vždycky se vyvztekám, než to zmenším, aby to prolezlo a tu původní fotku jsem si nenechala, a už je odkvetlá, kvetla jen 2 dny.Karlos píše:Jakpak asi roste nenaroubované:-)
Nejen orchideje jsou krásné
Re: Nejen orchideje jsou krásné
Pavle díky za hezký článek...
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Marti není zač. Já ho nepsal, jen našel. 
ale i to je umění...
Karlosi, asi stejně, co se habitu týká, nepřipadá mi, že by zrovna tohle astrofytum (nemůžu si pomocilipo píše:Je naroubovaná a větší fotku nemám, popravdě vždycky se vyvztekám, než to zmenším, aby to prolezlo a tu původní fotku jsem si nenechala, a už je odkvetlá, kvetla jen 2 dny.Karlos píše:Jakpak asi roste nenaroubované:-)
T.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Tommy. Jo díky. Někdy slýchám od kaktusářů, že některé druhy na vlastních kořenech u nás udržet nejdou.
Nechci vzbuzovat dojem, že se v tom nějak zvlášť vyznám, tak to ber jako můj osobní názor: spíš některé druhy rády odcházejí častěji než jiné... prostě u chilských kopiapoí se musí člověk smířit s tím, že to u nás propadává a každé jaro jich bude míň a míň kusů na živu, zatímco některá gymna budou zase skoro nesmrtelná. Totéž co u těch kopiapoí některé mamilárie (M. luethyi, zmíněná M. theresae) - asi bych měl pár kousků vždycky naroubovaných a pořád bych vyséval, ať můžu zaplňovat mezery po uhynulých pravokořenných kusech.Karlos píše:Tommy. Jo díky. Někdy slýchám od kaktusářů, že některé druhy na vlastních kořenech u nás udržet nejdou.
T.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé trichomy na květech hybridních streptokarpusů. Skoro jako tentakule na rosnatkách.
Je mi známo, že spousta rostlin to má podobně... třebas i rajče....Zajímavé..nakonec budeme muset seznam rodů masožravých rostlin rozšířit... 
Ale na Streptocarpu jsem si to nevšimla....
Ale na Streptocarpu jsem si to nevšimla....
Naposledy upravil(a) Šarik dne ned 23. lis 2014 20:04:03, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem našla i další fotky rostlinky s jejíž masožravostí j to nejednoznačné....Brání se jen těmi tentakulemi, nebo umí látky z polapené oběti i využít..??? 
Ibicella lutea a Proboscidea louisianica
Ibicella lutea a Proboscidea louisianica