cosi s listama

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: cosi s listama

Příspěvek od radzak »

chmajka píše:Dobrý den, poradíte mi prosím někdo, co to mám s listem? Udělaly se mi na něm prohlubně, které se prohlubují a rozmnožují. Již jsem provedla 2x postřik agrion delta, vždy po týdnu, však bez výsledku.... Prohlubně se dělají převážně kolem okraje listu, jsou pouze na jednom listě (nejspodnějším). Nevím, jestli mám list raději ustřihnout nebo nechat. Orchidej jsem dostala před 9 dny a již to měla, ale bylo to menší, pouze 3 prohlubně a ne tak hluboké jako dnes... dějkuji za jakýkoliv názor a radu

Pokud začnou prohlubně černat, tak to vypadá na bakteriózu.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Agrion delta není na houbové choroby je to insekticid na žravý hmyz. Musíte použít fungicid a něco si z toho vyberete co budou mít
http://chemickeprodukty.nakupujeme.cz/7 ... fungicidy/ třeba Champion 50WP
chmajka

Příspěvek od chmajka »

Děkuji za rady, bála jsem se, že to je viroza....Našla jsem doma Baycor 25 WP, tak vyzkouším ten, snad to pomůže. A mám ten list raději odstřihnout nebo nechat? A ještě jedna otázka- jak poznám, že přípravek zabral? Ty prohlubiny úplně zmízí nebo zůstanou, ale nebudou se již zvětšovat a množit? Jsem začátečník... děkuji
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

chmajka píše:Děkuji za rady, bála jsem se, že to je viroza....Našla jsem doma Baycor 25 WP, tak vyzkouším ten, snad to pomůže. A mám ten list raději odstřihnout nebo nechat? A ještě jedna otázka- jak poznám, že přípravek zabral? Ty prohlubiny úplně zmízí nebo zůstanou, ale nebudou se již zvětšovat a množit? Jsem začátečník... děkuji

Nákaza se nebude dále rozšiřovat, ale skvrny zůstanou.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

nevíte co se nelíbí Dendrobium lawesii? Napadly mě kořeny, ty má ale úplně v pořádku. Co se týká vody, řekla bych že taky, podle pahlíz.....stalo se mi to u jinýho dendra, ale tam byly v háji kořeny.....takhle se krabatí jen listy na konci pahlíz. Jakoby mají problém se od sebe odlepit .....

Obrázek Obrázek
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Mně to dělá victoria-reginae. Buď vlhkost, nebo teplota.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Barevné abnormality na listech, nebo někdy deformace bývají někdy výživou. Často stopovými prvky. Ale kdo ví ......
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Taky to znám,ale příčinu ne
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Nevhodné podmínky, často to dělají rostliny v bytě které potřebují vysokou vzdušnou vlhkost-skleník. Nebo chladnomilné v teple.
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Prý to souvisí s nevyrovnanou zálivkou. Mívají to ale často kytky, co mají kořeny v blbém stavu. Může to být přísušek, tak i přelití. U orchidejí to dost souvisí. Já to měl na jednom dendrobiu, když se opravdu málo zalívalo.
Odpovědět