Pokud začnou prohlubně černat, tak to vypadá na bakteriózu.chmajka píše:Dobrý den, poradíte mi prosím někdo, co to mám s listem? Udělaly se mi na něm prohlubně, které se prohlubují a rozmnožují. Již jsem provedla 2x postřik agrion delta, vždy po týdnu, však bez výsledku.... Prohlubně se dělají převážně kolem okraje listu, jsou pouze na jednom listě (nejspodnějším). Nevím, jestli mám list raději ustřihnout nebo nechat. Orchidej jsem dostala před 9 dny a již to měla, ale bylo to menší, pouze 3 prohlubně a ne tak hluboké jako dnes... dějkuji za jakýkoliv názor a radu
cosi s listama
Re: cosi s listama
Agrion delta není na houbové choroby je to insekticid na žravý hmyz. Musíte použít fungicid a něco si z toho vyberete co budou mít
http://chemickeprodukty.nakupujeme.cz/7 ... fungicidy/ třeba Champion 50WP
http://chemickeprodukty.nakupujeme.cz/7 ... fungicidy/ třeba Champion 50WP
Děkuji za rady, bála jsem se, že to je viroza....Našla jsem doma Baycor 25 WP, tak vyzkouším ten, snad to pomůže. A mám ten list raději odstřihnout nebo nechat? A ještě jedna otázka- jak poznám, že přípravek zabral? Ty prohlubiny úplně zmízí nebo zůstanou, ale nebudou se již zvětšovat a množit? Jsem začátečník... děkuji
Nákaza se nebude dále rozšiřovat, ale skvrny zůstanou.chmajka píše:Děkuji za rady, bála jsem se, že to je viroza....Našla jsem doma Baycor 25 WP, tak vyzkouším ten, snad to pomůže. A mám ten list raději odstřihnout nebo nechat? A ještě jedna otázka- jak poznám, že přípravek zabral? Ty prohlubiny úplně zmízí nebo zůstanou, ale nebudou se již zvětšovat a množit? Jsem začátečník... děkuji
Mně to dělá victoria-reginae. Buď vlhkost, nebo teplota.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Barevné abnormality na listech, nebo někdy deformace bývají někdy výživou. Často stopovými prvky. Ale kdo ví ......
Taky to znám,ale příčinu ne
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Nevhodné podmínky, často to dělají rostliny v bytě které potřebují vysokou vzdušnou vlhkost-skleník. Nebo chladnomilné v teple.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Prý to souvisí s nevyrovnanou zálivkou. Mívají to ale často kytky, co mají kořeny v blbém stavu. Může to být přísušek, tak i přelití. U orchidejí to dost souvisí. Já to měl na jednom dendrobiu, když se opravdu málo zalívalo.