pavelheger píše:Radku, díky za přehledné vypsání rozdílů. Zkusím doma změřit tu stopku a uvidíme Jinak kytka se mi každopádně moc líbí a hlavě mám obrovskou radost, že se mi něco takového podařilo ke květu vůbec přivést. Jen doufám, že to není její labutí píseň To moje postesknutí se týkalo spíše menšího květu než jsem čekal, poněkud méně syté barvy a řidšího květu. Ale včera večer se mi zdálo, že červená už získává sytější odstín. Hezký den Pavel
Kvalitu květů hodně ovlivňuje stav rostliny a kultivační podmínky (chladno a světlo zlepšují barvu). Také květ vyzrává několik dní. Za rok může být všechno jinak
Literatura sice stará 30 let uvádí doby kvetení na severní polokouli. Nejsou u Sophronitisů (acuensis, brevipedunculata, wittigiana) jednoznačné velké rozdíly v době kvetení. Podrobnější literatura a popis rostliny by mohly dát odpověď.
Já mám Soph. mantiqueirae a coccinea grandifl. v perforovaných květnících /pro vodní r./jen v rašeliníku,a jdou obě dobře.Ta první kvetla již v loni a teď má zase hodně nových pahl. ,předpokládám,že z nich budou květy jako vloni.
Zdenka píše:Je vážně nádherná. Vypadá to báječně v tom mechu.
Někdy mám pocit, že na Radkových kytkách nejvíc obdivuju právě ten mech Vypadá to naprosto přirozeně. Ani se nedivím, že kytky vypadají líp než v přírodě Hezký den Pavel