Kvalitu květů hodně ovlivňuje stav rostliny a kultivační podmínky (chladno a světlo zlepšují barvu). Také květ vyzrává několik dní. Za rok může být všechno jinakpavelheger píše:Radku, díky za přehledné vypsání rozdílů. Zkusím doma změřit tu stopku a uvidíme![]()
Jinak kytka se mi každopádně moc líbí a hlavě mám obrovskou radost, že se mi něco takového podařilo ke květu vůbec přivést. Jen doufám, že to není její labutí píseňTo moje postesknutí se týkalo spíše menšího květu než jsem čekal, poněkud méně syté barvy a řidšího květu. Ale včera večer se mi zdálo, že červená už získává sytější odstín.
Hezký den
Pavel
Sophronitis
Re: Sophronitis
Literatura sice stará 30 let uvádí doby kvetení na severní polokouli. Nejsou u Sophronitisů (acuensis, brevipedunculata, wittigiana) jednoznačné velké rozdíly v době kvetení. Podrobnější literatura a popis rostliny by mohly dát odpověď.
Já mám Soph. mantiqueirae a coccinea grandifl. v perforovaných květnících /pro vodní r./jen v rašeliníku,a jdou obě dobře.Ta první kvetla již v loni a teď má zase hodně nových pahl. ,předpokládám,že z nich budou květy jako vloni.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Marti, je nádherná, že jo ? Mě se ještě pochlapila a teď je květů celkem 10 na čtyřech pahlízách.
Moc jsem si jí přála,mám ji od Aleše,má 4 kvítky ten poslední není ještě rozkvetlý,škoda,že jsem tak špatný fotograf
Letos mi také pěkně zakvetla Sophronitella violacea. Má 13 květů 
Tak to je paráda,jen tak dál...
Je vážně nádherná. Vypadá to báječně v tom mechu.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Někdy mám pocit, že na Radkových kytkách nejvíc obdivuju právě ten mechZdenka píše:Je vážně nádherná. Vypadá to báječně v tom mechu.
Hezký den
Pavel