Paphiopedilum malipoense
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paphiopedilum malipoense
Ono už ju jedno, jestli varieta, nebo samostatný druh. Hlavně že se jedná o tutéž rostlinu.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Po dlouhém boji se konečně dostáváme do finále. Pomaličku nakvétá Paph. malipoense. Pokud by byl někdo ochotný se podělit o brylky stejného druhu nebo Paph. micranthum, pak bych mu byl neskonale vděčný
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Brylky nemám- škoda. Ale -psal jsi ,že neřešíš pokles teplot ,strašně by mě zajímalo jaký pokles teplot mělo Paph. malipoense u tebe, myslela jsem že je třeba tak alespoň 13°C . Jinak pěkné-pěkné.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
hm, krasavec. Tak ať se mu daří !
Pavle, můžu nabídnout jen brylky delenatii.
Pavle, zajímavá fotka. Takhle to skoro vypadá jako nějaký samičí květ Cataseta. 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Radku, díky, ale Lynleigh Koopowitz se mi moc nelíbí. Zkusím se ještě poptat v arboretu.radzak píše:Pavle, můžu nabídnout jen brylky delenatii.
Haki, myslíš rozdíl denní a noční teploty nebo dlouhodobější pokles? pokud je to to druhé, tak to by mohlo být. V listopadu a prosinci bylo po většinu času tak mezi 13°C a 18°C. Od ledna, kdy se zvýšil počet slunečních dní už je to tak v rozmezí 15°C-25°C. Nicméně tato rostlina začala nakvétat snad už někdy na podzim. Takže fakt netuším co přivedlo tuto rostlinu ke květu.HAKI píše:Brylky nemám- škoda. Ale -psal jsi ,že neřešíš pokles teplot ,strašně by mě zajímalo jaký pokles teplot mělo Paph. malipoense u tebe, myslela jsem že je třeba tak alespoň 13°C . Jinak pěkné-pěkné.
Hezký den
Pavel
V nejhorším případě ho selfni. Paphiopedila jsou dost často samosprašná.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi to tak nakonec dopadne
hezký den
Pavel
hezký den
Pavel
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Ano myslím indukci na květ.Protože jsem si myslela že ve své Zz tuhle teplotu až tak nedocílíš. Snad stačí 2 měsíce , někdo uvádí 4 měsíce k indukci. Tak by to směřovalo na začátek roku 10.pavelheger píše:Takže fakt netuším co přivedlo tuto rostlinu ke květu.![]()
Já mám křížení armeniacum x vietnamense .Pokvete ale trvá to zoufale pomalu- mám ho v Zz tak asi proto. Stále ještě není jaro a tím pádem tepleji(noční pokles teplot).Subgenus Parvisepalum se mě líbí hm...........