Paphiopedilum malipoense
Paphiopedilum malipoense
Střevíčník ze sekce Parvisepalum. Pěstuji na parapetu východního okna přiměřeně stíněného v kůrovém substrátu, který udržuji spíše sušší. Rostlina mi v těchto podmínkách roste lépe než ve skleníku a pravidelně kvete a navíc krásně voní.Z této sekce nejlépe rostoucí Pahiopedilum.
Naposledy upravil(a) radzak dne stř 16. čer 2010 9:08:13, celkem upraveno 1 x.
Re: Paphiopedilum malipoense
NÁDHERA. 
A jaké máte na tom parapetu teploty? hlavně jak velké máte noční poklesy? to by mě moc zajímalo...mám ho taky a taky na parapetu...tak se snad někdy dočkám...
Běžné pokojové.V noci tak 18, přes den 22,když svítí slunce,tak více.Kvetení rozhodně neindukují nízké teploty.tercinka píše:A jaké máte na tom parapetu teploty? hlavně jak velké máte noční poklesy? to by mě moc zajímalo...mám ho taky a taky na parapetu...tak se snad někdy dočkám...
Nádherný!Mám tento,je to hybrid,ale pan Ivánek mi řekl,že neví,co je zač.Už jsem tady někde dávala fotku.Můžete mi prosím někdo říct jestli je to kříženec s malipoense?Díky moc. 
Hanko, ten se ti tedy opět povedl.....gratuluji
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Malipoense je to podobné.hanka2 píše:Nádherný!Mám tento,je to hybrid,ale pan Ivánek mi řekl,že neví,co je zač.Už jsem tady někde dávala fotku.Můžete mi prosím někdo říct jestli je to kříženec s malipoense?Díky moc.
Možná malipoense x primulinumhanka2 píše:Nádherný!Mám tento,je to hybrid,ale pan Ivánek mi řekl,že neví,co je zač.Už jsem tady někde dávala fotku.Můžete mi prosím někdo říct jestli je to kříženec s malipoense?Díky moc.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
No nějak tak to bude. Je pěkný, i když nemá jméno. Ty už mu nějakou přezdívku vymyslíš. Třebe šmudlo?
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Ale fuj
prej šmudla.
Oba jsou krásné, jak originál, tak hybrid. Jen ať vám to hezky roste.
Oba jsou krásné, jak originál, tak hybrid. Jen ať vám to hezky roste.