Coelogyne lindleyana

Coelogyne, Dendrochilum, Pleione
Odpovědět
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Re: coelogyne lindleyana

Příspěvek od Karlos »

Otázka je, co Lukscheiteři prodávaj:-)
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Raduzko, pěkně o ni pečuj a až vykvete, tak pošleš foto a možná nám to někdo z odborníků určí přesněji. Každopádně blahopřeji k úlovku a jsem zvědavá, co z ní bude za krásku.
raduzka

Příspěvek od raduzka »

:lol: já se snažím...spoléhám na-čím blbější sedlák,tím větší brambory ;) všechny mi vyhání nové pahlízky,ale květu nět...no ale teď mi přišla vandička i s květním výhonkem,tak se pochlubím cizím péřím... :oops:
Naposledy upravil(a) raduzka dne čtv 29. říj 2009 12:30:44, celkem upraveno 1 x.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Ahoj raduzko,měla jsem ji taky objednanou,dnes mi přišla,tak můžem aspon navzájem sondovat jak se jim daří.Jsem sama zvědavá jak se jí povede... :roll: :P
raduzka

Příspěvek od raduzka »

ahoj a Ty si jí objednávala kde?já orchidejdodomu,přišla taková malinkatá,ale má nový výhonek teda :) a dala jsem ji na okno,kde je chladněji..
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Já ji zas mám od Luksů,posílám fotku tak jak došla,ještě jsem ji nestihla přesadit. :)
Přílohy
PA290618.JPG
tommy

Příspěvek od tommy »

wiolan píše:Ale napadla mě jedna věc, není to hybrid Coelogyne Lindley a Coelogyne dayana? Logiku by to celkem mělo

Bohužel nemělo, protože Coelogyne Lindley není žádná konkrétní kytka - je to jen vyjádření faktu, že autorem rodu Coelogyne je botanik jménem Lindley. To znamená, že byl první, kdo popsal charakteristické znaky rodu, kterými se liší od rodů jiných, stanovil typový druh a publikoval tuto tzv. kombinaci v botanické literatuře.
T.
wiolan

Příspěvek od wiolan »

Já samozřejmě vím, co znamená označení Lindley, vypadlo mi tam slůvko, měla jsem namysli Coelogyne speciosa Lindley.
Přeji hezký den, Věra

www.orchideje.freepage.cz
raduzka

Příspěvek od raduzka »

já se ptala v Lysé u lukscheitera a myslím,že už to tu i padlo,je to asi nějaké staré pojmenování a od té doby se asi změnilo,jenže jak?? :lol: též mi bylo řečeno,že jí mají vyfocenou v květu a když písnu na mailíka-zašlou..tak jsem zvědaF ;)
tommy

Příspěvek od tommy »

wiolan píše:Já samozřejmě vím, co znamená označení Lindley, vypadlo mi tam slůvko, měla jsem namysli Coelogyne speciosa Lindley.

Tak to se omlouvám. Ovšem v odkazu je C. nitida, ne C. speciosa. Už se v tom nevyznám, můžete prosím specifikovat, z čeho vyplývá, že C. lindleyi by mohla být hybridem C. speciosa a C. dayana?
T.
Odpovědět