Hoya

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Šarik

Re: Hoya

Příspěvek od Šarik »

Zdenko díky za odkaz - už to študuju.
Tak samosprašná určitě není - co kolem toho píší - vypadá to jako věda. Vyzkouším a dám vědět.
lipo

Příspěvek od lipo »

Ve vitrině mi kvetla H. serpens, no zjara a teď tam mám lusk. Nevím, že by tam kvetla nějaká jiná, mathyldae kvetla jindy. Ačkoliv u tech mrněk a při mých dioptriích? :cry: Ale mám radost. Jak mám poznat, že ho mám šťourat?
Šája

Příspěvek od Šája »

Dobrý den,

neměl by jestě někdo kousíček Hoya serpens na zaslání? Je opravdu moc krásná. Já mám jen obyčejnou bílou H. carnosa. Jinak mám phalaenopsisy, adenia, hodně tlustic, zbytky masožravek a celkem teď začíná růst ceropegia woodii.

Šárka
lipo

Příspěvek od lipo »

Serpens je na kure, zadne ustrohnutelne slahouny nema :cry:
Šája

Příspěvek od Šája »

Škoda, našla jsem ji jen na stránkách rostliny.net, ale tam ji budou mít na prodej až na podzim 2015. Budu muset počkat.
lipo

Příspěvek od lipo »

Šája píše:Škoda, našla jsem ji jen na stránkách rostliny.net, ale tam ji budou mít na prodej až na podzim 2015. Budu muset počkat.
Serpens ma patrne pan Jezek, zkuste jezek@knet. cz
Šarik

Příspěvek od Šarik »

ObrázekObrázek Tak jsem udělala riskantní krok a objednala Hoya imbricata a Hoya maxima z e-bay...cesta z Thajska nebyla tak dlouhá jako pak čekání a vyřizování na české celnici (UŽ NIKDY!)- výsledek skoro měsíčního cestování - maxima zahynula, imbricaty se udržel kousek - Tuto anabázi jsem podstoupila v srpnu,ale teď již mohu konečně říct - žije a začala růst :D

Ten nejspodnější list s výhonkem je nový! :D
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Šarik,
v takovém případě je už vhodnější rostliny odmítnout jako zdechlé. Vyhnout se tak zaplacení DPH, cla , dovozního povolení a dalších nákladů. Vyjde to levněji. Prozraď na kolik tě ta rostlina přišla.
Šarik

Příspěvek od Šarik »

Dobrá rada nad zlato - Neumím v tom moc chodit - takhle ze zahraničí jsem objednávala poprvé a domů se mi dostala až po zaplacení všech těch nemožných poplatků a po fytokontrole(Ta paní byla nejslušnější) - to by mi ty peníze celníci vrátili, kdybych kytky odmítla?

Náklady bych se raději nechlubila...
ale beru to jako DRAHOU ZKUŠENOST:
Kytky i s poštovným vyšly asi na 1000,-Kč(obě - jedna z nich byla mrtvá)´
+ celní výlohy a poplatek za Fytokontrolu - 945,+409,- :evil:
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Co na to říct. Z poslední objednávky z eBay mi nepřišlo nic, ale na rozdíl od tebe jsem dostala aspoň peníze zpět. Držím palce, ať aspoň ta jedna roste. I tak opravdu přišla draho.
Odpovědět