Hoya
Re: Hoya
Ve vitrině mi kvetla H. serpens, no zjara a teď tam mám lusk. Nevím, že by tam kvetla nějaká jiná, mathyldae kvetla jindy. Ačkoliv u tech mrněk a při mých dioptriích?
Ale mám radost. Jak mám poznat, že ho mám šťourat?
Dobrý den,
neměl by jestě někdo kousíček Hoya serpens na zaslání? Je opravdu moc krásná. Já mám jen obyčejnou bílou H. carnosa. Jinak mám phalaenopsisy, adenia, hodně tlustic, zbytky masožravek a celkem teď začíná růst ceropegia woodii.
Šárka
neměl by jestě někdo kousíček Hoya serpens na zaslání? Je opravdu moc krásná. Já mám jen obyčejnou bílou H. carnosa. Jinak mám phalaenopsisy, adenia, hodně tlustic, zbytky masožravek a celkem teď začíná růst ceropegia woodii.
Šárka

Tak jsem udělala riskantní krok a objednala Hoya imbricata a Hoya maxima z e-bay...cesta z Thajska nebyla tak dlouhá jako pak čekání a vyřizování na české celnici (UŽ NIKDY!)- výsledek skoro měsíčního cestování - maxima zahynula, imbricaty se udržel kousek - Tuto anabázi jsem podstoupila v srpnu,ale teď již mohu konečně říct - žije a začala růst Ten nejspodnější list s výhonkem je nový!
Šarik,
v takovém případě je už vhodnější rostliny odmítnout jako zdechlé. Vyhnout se tak zaplacení DPH, cla , dovozního povolení a dalších nákladů. Vyjde to levněji. Prozraď na kolik tě ta rostlina přišla.
v takovém případě je už vhodnější rostliny odmítnout jako zdechlé. Vyhnout se tak zaplacení DPH, cla , dovozního povolení a dalších nákladů. Vyjde to levněji. Prozraď na kolik tě ta rostlina přišla.
Dobrá rada nad zlato - Neumím v tom moc chodit - takhle ze zahraničí jsem objednávala poprvé a domů se mi dostala až po zaplacení všech těch nemožných poplatků a po fytokontrole(Ta paní byla nejslušnější) - to by mi ty peníze celníci vrátili, kdybych kytky odmítla?
Náklady bych se raději nechlubila...
ale beru to jako DRAHOU ZKUŠENOST:
Kytky i s poštovným vyšly asi na 1000,-Kč(obě - jedna z nich byla mrtvá)´
+ celní výlohy a poplatek za Fytokontrolu - 945,+409,-
Náklady bych se raději nechlubila...
ale beru to jako DRAHOU ZKUŠENOST:
Kytky i s poštovným vyšly asi na 1000,-Kč(obě - jedna z nich byla mrtvá)´
+ celní výlohy a poplatek za Fytokontrolu - 945,+409,-