Jo jo, nebo se snaží vkořenit přímo do parapetu. Taky zastrkávám.pavelheger píše:Vadí mi když mi kytka koření do jiného pucláku, než do kterého je zasazena
T.
Jo jo, nebo se snaží vkořenit přímo do parapetu. Taky zastrkávám.pavelheger píše:Vadí mi když mi kytka koření do jiného pucláku, než do kterého je zasazena
Zdenka píše:Phalaenopsis je docela dlouhověká kytka a určitě vykvete znovu. Když odkvete, jsou dvě možnosti: 1. odstřihnout celý květní stvol a počkat si na kompletní nové kvetení, nebo 2. ustřihnout odkvetlou část nad nejvyšším "kolénkem" a velmi často vyraší ze spícího pupenu stejný stvol znovu.
Pokud ovšem stvol zežloutne, je třeba ho ustřihnout celý, znovu nevykvete. A jak na pěstování, to se dočtete v příslušném vláknu. Abych vám to moc nekomplikovala, tak pro začátek stačí jednou za týden rostlinu dostatečně namočit do dešťové vody a dát přitom pozor, aby se voda nedostala mezi listy. Pak se nechá rostlina znovu zcela vyschnout, dokud kořeny nezesvětlají. Znovu se zalije až potom. To bude pro začátek stačit a máte dost času prostudovat si to tady. Ať se daří