Jo jo, nebo se snaží vkořenit přímo do parapetu. Taky zastrkávám.pavelheger píše:Vadí mi když mi kytka koření do jiného pucláku, než do kterého je zasazena
T.
Jo jo, nebo se snaží vkořenit přímo do parapetu. Taky zastrkávám.pavelheger píše:Vadí mi když mi kytka koření do jiného pucláku, než do kterého je zasazena
Phaly, čo mi akurát odkvitli, majú kvetnú stonku zožltnutú. Mám ju odstrihnúť, alebo počkáť, kým zožltne úplne celá?Zdenka píše:Phalaenopsis je docela dlouhověká kytka a určitě vykvete znovu. Když odkvete, jsou dvě možnosti: 1. odstřihnout celý květní stvol a počkat si na kompletní nové kvetení, nebo 2. ustřihnout odkvetlou část nad nejvyšším "kolénkem" a velmi často vyraší ze spícího pupenu stejný stvol znovu.
Pokud ovšem stvol zežloutne, je třeba ho ustřihnout celý, znovu nevykvete. A jak na pěstování, to se dočtete v příslušném vláknu. Abych vám to moc nekomplikovala, tak pro začátek stačí jednou za týden rostlinu dostatečně namočit do dešťové vody a dát přitom pozor, aby se voda nedostala mezi listy. Pak se nechá rostlina znovu zcela vyschnout, dokud kořeny nezesvětlají. Znovu se zalije až potom. To bude pro začátek stačit a máte dost času prostudovat si to tady. Ať se daří