Promenea xanthina

Další rody, které se do předcházejících škatulek nevejdou nebo nevíte kam je zařadit
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Promenea xanthina

Příspěvek od EvaJ »

Hani, tak to je fakt kráska !! Pěkný úlovek, gratuluji.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Hani, určitě se jí bude u Tebe líbit.
Olaw, já ji opravdu považuji za bezproblémovou rostlinu. Mám tyto hybridy dva, každý z jiného zdroje. Oba jsou bezproblémoví, tvrdí to i lidé co je ode mne mají. Je ale pravda, že titíž lidé si také naříkají na srovnatelné rostliny od jinud. S tímto jevem se setkávám častěji. Mohlo by to být zapříčiněno genetickými rozdíly ve výsevech. Rozdíly ve výsevu nejsou jen vzhledové(velikost, barva...) , ale i ve vitalitě. To je ale jen spekulace.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No, ono to může také být mnou. :lol: :lol: :lol: Někdy se mi nedostává dešťovky, tak zalévám vodovodní vodou a v tom bude asi zakopaný pes. Brzy mám hodně zasolený sustrát, takže rostlina nemá chvíli klidu.....
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Takže se po nějaké době zase ozívám.Fakt to byl boj,nechtěla se u mě absolutně zabydlet.Napřed jsem ji dala na jižní okno,začaly ji hnědnout listy a celá začala po odkvětu chřadnout.Přemístila jsem ji na východ,kde svítí jen 4hodiny dopoledne,chřadnutí pokračovalo dál :cry: .Tak jsem si řekla no nic půjdeš na severní okno,kde nesvítí slunko,ale je tam hodně rozptýleného světla.A...pomohlo to,jsem moc ráda,že jsme to obě zvládly :P Dnes mi ukázala,že to potřebovala,má dva květní stvoly,juchúúú :P
Přílohy
PA213091.JPG
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Tak to je fajn, těšíme se na květy.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

xanthiana, nebo ta ode mne?
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

hanka2 píše:Takže se po nějaké době zase ozívám.Fakt to byl boj,nechtěla se u mě absolutně zabydlet.Napřed jsem ji dala na jižní okno,začaly ji hnědnout listy a celá začala po odkvětu chřadnout.Přemístila jsem ji na východ,kde svítí jen 4hodiny dopoledne,chřadnutí pokračovalo dál :cry: .Tak jsem si řekla no nic půjdeš na severní okno,kde nesvítí slunko,ale je tam hodně rozptýleného světla.A...pomohlo to,jsem moc ráda,že jsme to obě zvládly :P Dnes mi ukázala,že to potřebovala,má dva květní stvoly,juchúúú :P

Hanko,
kolik st. máš na té severní straně, já tam mám chladněji, mám tam i hybridní nobilka
Věra
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Mílo,je to ta od tebe. :P
Věro,na sever máme koupelnu takže teplota kolem 22st.
Veronika

Příspěvek od Veronika »

Mám Pr. ovatilabii, ale krátce, Tak ji zkusím strčit taky do koupelky- na severní okno. ;)
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Veronika píše:Mám Pr. ovatilabii, ale krátce, Tak ji zkusím strčit taky do koupelky- na severní okno. ;)

Mám tu samou, celou dobu se mi nelíbila, furt si tvrdohlavě šla na kompost :roll: Tak jsem jí přivázal k Odontiodě Durham River s myšlenkou, že tam mi překážet nebude. Je v nevytápěné místnosti s jižními okny a ona se zmátořila a je parádní, s květy nepočítám, ale asi i ten kompost zamítnu a dám jí ještě šanci :lol:
Odpovědět