No, trošku jsem zaprovokoval v radosti, že se daří. Semenáčky na převýchovu musí být nejmíň 3 -4 cm velké, aby měly sílu vytvořit normální kořínky (ty z agaru jsou tenčí). Při minulém pokusu kdy byly menší jich asi 70% zdechlo. Dále připomínám, že v těchto podmínkách importy dříve nebo později odděláte. Nechtěl bych, abyste v Drážďanech tyto cenné rostliny kupovali a pak je pomalu vraždili v nevhodných podmínkách. Semenáčky se zřejmě navzájem liší v ekologických nárocích, a tak se dá ca 10 - 15% vyselektovat, co půjdou i v teple.zaruba píše:Já myslím že ty rozdíly teplot jsou dobré k násadě na květ. Jinak pokud mají u vás dostatečně světla tak jistě porostou i při pokojové teplotě a asi i rychleji. Já jsem nasadil ty větší rozdíly teplot také kvůli D. senile. Utěsnil jsem ale závěs abychom v ložnici nezmrzliPaphio píše:Mám tu asi 20 semenáčků a nasadil jsem jim režim 20 v noci a kolem 23 ve dne. Jistě se jim to nelíbí, ale rostou, některé dobře.
ENCYCLIA CITRINA-EUCHILE CITRINA.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: ENCYCLIA CITRINA-EUCHILE CITRINA.
To je jistě záslužná činnost, aby si mohli tento nádherný druh dopřát i pěstitelé v bytě. Takoví aklimatizovani jedinci ale aby se vyvažovaly zlatem! Tolik práce a ještě další selekce a zkoumání co pokvete v bytě. Jsem zvědavý na tu svou. Chtěl bych na ní zažít tak okolo 12ti květů najednou. Nevím ale jestli je to splnitelné.Paphio píše:No, trošku jsem zaprovokoval v radosti, že se daří. Semenáčky na převýchovu musí být nejmíň 3 -4 cm velké, aby měly sílu vytvořit normální kořínky (ty z agaru jsou tenčí). Při minulém pokusu kdy byly menší jich asi 70% zdechlo. Dále připomínám, že v těchto podmínkách importy dříve nebo později odděláte. Nechtěl bych, abyste v Drážďanech tyto cenné rostliny kupovali a pak je pomalu vraždili v nevhodných podmínkách. Semenáčky se zřejmě navzájem liší v ekologických nárocích, a tak se dá ca 10 - 15% vyselektovat, co půjdou i v teple.zaruba píše:Já myslím že ty rozdíly teplot jsou dobré k násadě na květ. Jinak pokud mají u vás dostatečně světla tak jistě porostou i při pokojové teplotě a asi i rychleji. Já jsem nasadil ty větší rozdíly teplot také kvůli D. senile. Utěsnil jsem ale závěs abychom v ložnici nezmrzliPaphio píše:Mám tu asi 20 semenáčků a nasadil jsem jim režim 20 v noci a kolem 23 ve dne. Jistě se jim to nelíbí, ale rostou, některé dobře.
Trochu to tu oživím.
Toto som dnes náhodou objavil na terase: Miro.
Toto som dnes náhodou objavil na terase: Miro.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Klobouček dolů ,parádní kytka 
To je nádhera
Úžasná náhoda

-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Sakryš takový trs už asi něco pamatuje. Při růstu jedna pahlíza na vrchol.....
Paráda.
Paráda.
Mě venku do citriny již několik dní leje a teploty jsou okolo 10°C. Napila se ale k prasknutí.
Niektorým rastlinám je vonku ešte dobre, ale mnohé mali byť už dávno v skleníku. U mňa to ale nefunguje, ešte pre ne nemám pripravené miesto...
E. mariae pri dokvitaní mení farbu: Miro.
E. mariae pri dokvitaní mení farbu: Miro.
Citrina už také hezký narostla . Těším se na jaro na kvetení .