Je jich 22. Jedno poupě je ale takové zkroucené, možná bych ho měl spíše uštípnout. O dvě velká poupata jsem přišel asi rosením a tak je na stvolu pouze jedno Těžko říci proč právě o tato dvě poupata protože rosím celou rostlinu. Vím že poupata to nemají ráda ale kdo by se s ní přenášel?cheron píše:Počítam dobre - 20 kvetov ?? Už sa teším, až sa otvoria
Tiež som ju pred mesiacom kúpil, ale je to malý chcipák, tak dúfam, že prežije ...
Poupata
Re: Poupata
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Cattleya lawrenceana Canaima bude mít 8 květů. A to na ni nedávno dozrál semeník a před rokem jsem ji rozdělil a přesadil. Mizerná fotka a pozadí, jako obvykle, ale vidět to je.
Bude nádherná, už se těším na květy!
Na jedné z Encyclia citrina která byla loni koupená v Drážďanech se začalo nyní klubat poupě. Byly to pouze holé pahlízy které jsem přilepil na korek a během loňska rostlina utvořila malou pahlízku pouze asi 1cm v průměru, asi 5cm lísteček a několik kořínků. Ani by mne ve snu nenapadlo že se z ní nyní bude klubat minipoupátko a možná minikvítek? Myslím že ale spíše zajde. Jsem fakt zvědavý protože tahle mi ještě nekvetla. Někdy se prostě člověk nestačí divit 
Tato Stanhopea tigrina z Mex. nejlépe splňuje druhový název-tygrovaná svou kresbou. Letos jsem je porcoval a tak se snad přebytky postupem času rozšíří i do dalších sbírek jako botanicky čistá linie. Rozkvete počítám zítra nebo pozítří.
Ten pidi výhon Encyclia citrina snad dotáhne to poupě do normální velikosti. Už nyní má skoro 5cm.
Některé druhy orchidejí jsou co se týče kvetení vděčné. Jedním z nich je u mne Dendrobium lamyaiae. Spolu s D. unicum jsou květy každoročně obalené.
Na tuhle potvůrku jsem obzvláště zvědavý. Stanhopea costericensis od Peruflory.
Květenství vzhledem k několika malým pahlízkám v košíčku zdá se býti docela rozměrným. Někde jsem dočetl že S. costaricensis je málo pěstovaný ale krásný druh a je prý nejteplejší ze všech Stanhopejí.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Paphiopedilum gratrixianum-tady to bude už za chvilku.
Paphiopedilum hirsutissimum to se asi nepovede .Květní obal pafíčko vytvořilo i takový stín budoucího poupěte. Dlouho se nic nedělo tak jsem ten květní obal kousek ustřihla a dole je cosi zeleného. No co to je ví kytka. Spíš to vypadá že z toho nic nebude.
Paphiopedilum hirsutissimum to se asi nepovede .Květní obal pafíčko vytvořilo i takový stín budoucího poupěte. Dlouho se nic nedělo tak jsem ten květní obal kousek ustřihla a dole je cosi zeleného. No co to je ví kytka. Spíš to vypadá že z toho nic nebude.