Catasetum schunkei
Re: Catasetum schunkei
Těžko říci, já se moc v určování druhů nevyznám. Nepřipomíná mi to ale ani schunkei ani barbatum
To zimní kvetení je většinou takové nedotažené. Snad se více ukáže někdy v létě.
- zdenekraab
Ta druhá rostlina bude Catasetum schunkei, ale se samičími květy, které nejsou vybarvené jako samčí květy.
Na to jsem koukal hned na začátku, ale má to mechanismus samčích květů. Tedy vystřelovací část i fous jako spouštěč. Nyní jsem to ale zkusil odpálit abych viděl více a neodpaluje to. Ještě to budu zkoušet později. Ty květy jsou takoví zvláštní bastardizdenekraab píše:Ta druhá rostlina bude Catasetum schunkei, ale se samičími květy, které nejsou vybarvené jako samčí květy.
Žiaľ neporadím, lebo sa nevyznám, ale je moc pekné !
Samičí květy podle netu vypadají hodně jinakzdenekraab píše:Ta druhá rostlina bude Catasetum schunkei, ale se samičími květy, které nejsou vybarvené jako samčí květy.
Odpalovací mechanismy jsou nefunkční takže něco je v nepořádku. Jsem zvědavý jak dopadne kvetení v době vegetace.
Při plném otevření květu začaly fungovat i odpalovací mechanismy. Takže je to samec. Ten květ je ale takový dosti zvláštní. Pokud by někdo věděl o co jde byl bych rád za typ. Nějak se mi nezdá ani schunkei ani barbatum 
Ještě mne napadlo cristatum v alba formě, ale taky to není zcela přesné,
No asi je to nejblíže těm mým květům. Děkuji za zjištění, asi si tam ale napíši jmenovku s otazníkem. Jsem zvědavý jak bude vypadat letní kvetení, jestli se to nějak nevybarví. Květy docela intensivně voní. Něco jako mentolovo-peprná vůně.Zdenka píše:Ještě mne napadlo cristatum v alba formě, ale taky to není zcela přesné,