Právě kvete 12
Re: Právě kvete 12
Acuensis je taky nádherná
Míra píše:Další krasavice.
Ta tedy je
Paphio píše:To je škoda, je krásná. Když už Vám narostly pahlízy s pochvami, měla jste ještě jednu zimu vydržet.
ale ona měla pouzdra i loni ,čekala jsem..a nic,usušila to.
To ještě nemusí znamenat, že nevykvete. Mnohdy kvetou i ze suchých pouzder.
A někdy i bez nich.
Máte pravdu,zrovna teď se chystá C.percivaliana s jediným poupětem bez pouzdra..
Ale Andreana měla suchá i torza poupat..
Rlc.golf green rozkvetla již úplně, celkem 4 květy, ve dne voní jemně, ale v noci silně citronově. Cattleya cat red panda rozkvetla včera, ještě se vůni neprojevila
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
K předkům Rlc.golf green patří Rh. digbyana var. fimbripetala. Třásně na petelech se dědí vzácně.
Gabin: Paráda!
Mě právě rozkvetlo Oncidium splendidum které mám od Petra Tureckého. Je to hodně sukulentní druh spíše menší velikosti. Má zajímavou vlastnost a sice že v období sucha zavírá listy podle podélné osy. Tím v podstatě snižuje výpar na polovinu. Když je vody dostatek tak jsou listy široce rozevřené.
Mě právě rozkvetlo Oncidium splendidum které mám od Petra Tureckého. Je to hodně sukulentní druh spíše menší velikosti. Má zajímavou vlastnost a sice že v období sucha zavírá listy podle podélné osy. Tím v podstatě snižuje výpar na polovinu. Když je vody dostatek tak jsou listy široce rozevřené.
Záruba: já oncidia nepěstuji, ale zajímavá rostlina. Vaše info o zavírání listů pro mně poučné
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem kdysi toto Oncidium ale mělo mnohem širší a kratší listy.
Úžasná nálož kvetov
Ja si musím ešte chvíľu počkať ...