Nojo, tak co si tu počnem, virensovi už zrají semeníky a to nám jěště nepopsal jak květy opiluje a utekl do jiného vlákna aby vysvětlil že zamíchá špetku agaru studniční vodou, přidá pár kapek hnojiva, zapoměl na multivitamín, možná i kopu vajec. Recepty ve stylu Magdalény Retigové jsou fajn, ale ne vždy fungují a pokud ano tak většinou jen jeho autorovi. Vzácné rostliny jsou vzácné proto že je málo příležitostí je získat, proto když seženu jeden kousek tkáně musí se mi povést ho udržet při životě. Pokud budu vařit podle receptu pár kapek to jsou dvě nebo možná dvacet, agaru aby to drželo pohromadě, nebo trochu víc? Ten multivitamín byl snad Spofavit a vejce patří možná do jiného receptu, tak mi možná vyroste místo 100 000 rostlinek vyroste sto, možná místo stovky nevyroste nic, možná místo kytky kvasinka.
Proto stojí litr média stovku, protože za pět let si můžu koupit totéž médium, každý kdo ho uvaří, uvaří totéž, stejná semínka porostou v tomto médiu pak porostou komukoliv a kdekoliv stejně.
Tak mi s toho vychází že zůstanu tady, třeba budu množit radši vegetativně, třeba vzácné rostliny, nebo třeba obyčejné jen tak pro radost, třeba budu moct někomu poradit, třeba poradí někdo mě a vtom je krása třeba tohohle fóra.
A tady je letošní falanítko