Odzkoušeno. Svilušku zničí naprosto spolehlivě a mšici také. Já ale hned přidávám líh a glycerin.Paphio píše:O tom tymiánu jsem také slyšel ale bylo to zcela bez efektu. Možná zabírá jen na některé druhy roztočů.
cosi s listama
Re: cosi s listama
Mně tymián fungoval dobře na mšice. Svilušky už tolik ne. Ale na ty mi zabírá postřik z Neem oleje. Ten tymiánový postřik třeba Baccopu popálil. Ale orchideje nepálil.
Zdeno nevím, zda to bylo tymiánem. Pokud Vám odcházela bakopa loni, tak to nebylo tymiánem ale tím strašným vedrem. Nebyla jste jediná. Odešla všem včetně zahradníků a bohužel proč to nikdo neví. Dohady jsou to podpaření díky vedru byť rostliny byly ve stínu a zalévány až skoro večer.Zdenka píše:Mně tymián fungoval dobře na mšice. Svilušky už tolik ne. Ale na ty mi zabírá postřik z Neem oleje. Ten tymiánový postřik třeba Baccopu popálil. Ale orchideje nepálil.
Je to možné. Ta souvislost s tymiánem mohla být čistě náhodná, to je fakt.
Mě postříkat výluhem z tymiánu, tak chcípnu taky. 
Už jsem to zlila Floramitem, teď budu čekat. Na původních listech změnu neočekávám, takže budu hlídat, jestli se to neobjeví na nových. Časem dám vědět výsledek. Martina
Našla jsem teď náhodně tuhle debatu, tak hlásím že všechny nové listy na miltonce jsou od té doby čisté. Floramite zabral, byl to tedy nějaký roztoč.
A to, co mám teď na jednom hybridu (pabanisie), bude pravděpodobně taky něco podobného. Zkusím použít to samé, co říkáte?
Martina
A to, co mám teď na jednom hybridu (pabanisie), bude pravděpodobně taky něco podobného. Zkusím použít to samé, co říkáte?
Martina
DOTAZ....nedávno přišel mejl,jak chodí v poště,vychvalující COCA COLU.....postřik prý hubí mšice...máte někdo zkušenosti?
To ani nepíší ani jaká? V té klasické je spousta cukru. Nebo Zero či Laitka? Vyzkoušeného ale nemám nic