Dendrobium Albosanguineum

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
ssscream

Dendrobium Albosanguineum

Příspěvek od ssscream »

Všechny zdravím. Rád bych se zeptal, jestli někdo nepěstujete konkrétně tento druh dendrobia. Když jsem ho dostal, nebyl ani květináčku se substrátem, ani na kůře, ale pouze v plastovém košíčku (jako jsou například Vandy) bez jakéhokoliv substrátu. Mám ho přibližně přes půl roku a v mé péči se mu nejspíš moc nedaří. Místo aby žilo to vypadá, že spíš přežívá. Vložil jsem mu do košíku pár kokočipsů s rašeliníkem, tak teprve čekám jaký bude výsledek. Proto bych rád věděl, pokud někdo tento druh pěstujete, jaké mu dopřáváte podmínky. Substrát? Zalévání? Hnojení? Světlo? Díky moc všem!
Přílohy
P2170012.JPG
Nic není nemožné.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Re: Dendrobium Albosanguineum

Příspěvek od Věra »

Já ho sice mám,ale malé,koupila jsem malou rostlinku,takže zatím ji mám v kuchyni blízko okna, pěkně se usadila,mírně ji zalévám, zatím jsem nehnojila,ale přes léto půjde ven, je chladnomilnější,pak napíši...
ssscream

Příspěvek od ssscream »

Supr! Díky, zkusím jí přes léto pověsit na zahradu...
Nic není nemožné.
ivag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivag »

Věra píše:Já ho sice mám,ale malé,koupila jsem malou rostlinku,takže zatím ji mám v kuchyni blízko okna, pěkně se usadila,mírně ji zalévám, zatím jsem nehnojila,ale přes léto půjde ven, je chladnomilnější,pak napíši...
Věrko -...no to jsem ted zvědavá, jak to malé vypadá? není někde fotečka?
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

tohle dendro nemám, ale v mé chytré knize se píše: teplota - v létě 25-26 C přes den/ 21 C v noci - min. pokles teploty o 4-6 C. Nejteplejší období je jaro s teplotami 31-32 C den / 19-21 noc. důležitý pokles mezi dnem a nocí o 11-12 C. V zimě 27-30 C den/16-17 C noc; od prosince do dubna téměř bez zálivky, v květnu se prudce zvyšuje a přes léto je velmi vydatná. při snížené zálivce nesmí mít suchou periodu dlouho, nepřeschnout. V zimě nehnojit. Střední světlo ( 2500-3500 fc). Takže temperované, pochází z Burmy a Thajska ve výšce okolo 300-600 m n.m.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

No a ted jsem z toho jelen :) Jak může být spíš chladnomilné Věro,když Eva uvádí přepis z knížky,že je teplomilné.Kde jsi to četla?? :cry:
ssscream

Příspěvek od ssscream »

Teda Evo, Vy ste borec! :-) Máte fakt extra chytrou knížku! :-)) Já už jsem se rozhodl, že v období května, záležet bude samozřejmě na teplotách, ho přemístím na zahradu, kvůli té změně teploty. V domě bych jí určitě nedocílil. Bohužel na zahradu nechci brát těch orchidek moc, protože na ní nejsme každý den, ale přibližně každý druhý. Tak mám docela strach, abych o ně nepřišel :-/
Nic není nemožné.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

to se nedivím, taky bych se bála, že mi je někdo šlohne. Dokonce jsem slyšela, že v jedné vesnici u Rudné mají barák těsně u silnice, za okny orchideje. Odjeli na hory a když se vrátili, tak okno rozbité a všechny kytky v čudu. Jinak jim nic jiného neukradli . Dobrý, co ? :o :o
ssscream

Příspěvek od ssscream »

No tak to je fakt síla! A já bych to nechal volně dostupný na zahradě! Naštěstí je to fakt malá vesnička a zahrada je opravdu tak skrytá, že o ní málokdo ví i v samé vesnici. Ale raději si počkám, až vyrostou tůje, aby nebylo vidět dovnitř :-/

A ještě takový blbý dotaz - kde seženu listovku?
Nic není nemožné.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

ssscream píše:
A ještě takový blbý dotaz - kde seženu listovku?

v lese hi hi hi :lol: :lol: . Já ji nepoužívám...
Odpovědět