Encyclia marinae x citrina
Re: Encyclia marinae x citrina
moc jí držím palce...
Taky si moc těším
Také se těším na to, jestli bude více po mámě nebo po otci 
No na začiatku je to celkom pekný hybrid. Až na ten názov - určite nie marinae, ale mariae. A tiež to už nie je encyclia, ale Euchile mariae.
Na predchádzajúcej stránke hore to vyzerá na čistú E. mariae.
Kvetinka, určite to do kvetu dotiahne. Už nechýba veľa. Aj tá moja - určite čistá Euchile mariae. Zdraví Miro.
Na predchádzajúcej stránke hore to vyzerá na čistú E. mariae.
Kvetinka, určite to do kvetu dotiahne. Už nechýba veľa. Aj tá moja - určite čistá Euchile mariae. Zdraví Miro.
Aj ja mam cistu E.mariae, len jej chybaju 2-3 roky do kvitnutia. Tato ak zakvitne ma potesi, bude to premiera.
ESTRACA- Vasa je uz krasna, tesim sa na foto potom
Odkedy je nazov Euchile? Ja mam vsade na stitkoch od predajcu Encyclia-tento mi je blizsi
ESTRACA- Vasa je uz krasna, tesim sa na foto potom
Odkedy je nazov Euchile? Ja mam vsade na stitkoch od predajcu Encyclia-tento mi je blizsi
Jen ať si botanici a taxonomové blázní
Euchile, Postrechea, Encyclia, mě to nechává v klidu. Jmenovky kvůli tomu stále přepisovat nebudu
. Možná bych nemusel mít ani E. citrina. Stačí mi, že mám tulipánovou orchidej od města San Juan del Estado ze státu Oaxaca
Stejně se ty názvy zase změní a vrátí k něčemu co už bylo, nebo někdo aby se zviditelnil tak vymyslí něco originálního. U kaktusů je to snad ještě horší. Jeden druh se jmenuje jinak podle Reppenhagena, jinak podle Hunta, jinak podle Backeberga. Pak někdo zjistí, že je to starý Fričův nález a jmenuje se to jako před 100 roky. Oni i ty špatné jmenovky budou v určitém období Ok

- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Opylil jsem E. mariae s C. trianae v. alba Aranka Germaske, semeník zatím roste. Pak se mi zřejmě podařilo opylit B. cucullata s E. mariae, což teoreticky není možné. Připomínám na obrázku povedené křížení s matečnou B. cucullata a otcem C. aclandiae kterou jsem nazval Arachne.
Naposledy upravil(a) Paphio dne čtv 20. črc 2017 17:30:11, celkem upraveno 1 x.
Je to úžasné. Jak dlouho to trvá od semenáče do květu? Já mám pocit, že je to nekonečné 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
6-10 let. Něco nevykvete vůbec, tak před asi 17 lety jsem opylil Renanthera monachica s Christensonia vietnamica a nekvetlo to dosud. Z výsevu přežily jen 2 semenáče dosud žijí. Bylo by to zajímavé, podobné křížení už existuje.