Dendrobium parishii
Dendrobium parishii
Dovolil jsem si založit tomuto krásnému druhu vlastní vlákno. Pro tahle Dendrobia s chlupatým, střapatým pyskem mám nějakou slabost. Myslím, že s D. harveyanem je to dobrá barevná kombinace. Dopoledne voní jako nějaké bonpari, či co. Aby vidělo, že u mne to nebude mít lehké tak jsem ho hned v květu přilepil na kůru
Takhle to bude hezčí
Mám ještě jedno, je menší a pokvete dvěma květy- přilepil jsem ho také 
Re: Dendrobium parishii
Je opravdu kouzelné a krásné fotky 
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Je to pěkný klon. Některé mají droboučký pysk, tento má naopak výrazný. Holt pěstitelé k prodávaným kytkám fotky nedávaj.
Ta vůně je zajímavá no. Stejně voní D. anosmum a podobnou vůni má snad černorybízový džus.
Ta vůně je zajímavá no. Stejně voní D. anosmum a podobnou vůni má snad černorybízový džus.
Tak jsem mu ještě udělal aranžmá ve stylu Bonsai. Orchideje v plochých keramických miskách jsem viděl u p. Romana na Kačině a přišlo mi to jako dobrý nápad. Kůra na ležato udrží déle vodu a miska podpoří na čas vlhčí mikroklima. Navíc se mi to líbí vizuelně 
Je od Orchids&more.de. Ještě mám druhé, ale asi bude stejné.Karlos píše:Je to pěkný klon. Některé mají droboučký pysk, tento má naopak výrazný. Holt pěstitelé k prodávaným kytkám fotky nedávaj.
Tak to je moc parádní vychytávka.zaruba píše:Tak jsem mu ještě udělal aranžmá ve stylu Bonsai. Orchideje v plochých keramických miskách jsem viděl u p. Romana na Kačině a přišlo mi to jako dobrý nápad. Kůra na ležato udrží déle vodu a miska podpoří na čas vlhčí mikroklima. Navíc se mi to líbí vizuelně
No uvidím co na to řekne kytka, ale mohlo by se jí to líbit takéAni píše:Tak to je moc parádní vychytávka.zaruba píše:Tak jsem mu ještě udělal aranžmá ve stylu Bonsai. Orchideje v plochých keramických miskách jsem viděl u p. Romana na Kačině a přišlo mi to jako dobrý nápad. Kůra na ležato udrží déle vodu a miska podpoří na čas vlhčí mikroklima. Navíc se mi to líbí vizuelně
Nádhera, já ho asi utrápila zimou, tak si ho ale stejně pořídím, už na něj budu hodnější.....
To moje D. parishii mi utvořilo na jedné pahlíze dva keiki. Odpadly skoro samy a mají i kořeny. Tak jsem je přilepil na holý korek. Myslím, že toto Dendrobko je hodně sukulentní druh. Má nejenom buclaté pahlízy, ale i sukulentní listy.
Pro Ani: Takhle vypadá nyní moje dospělá rostlina z Orchids&More.de. Prostě opadala a spinká. Jestli letos pokvete nevím. Výše jsou snímky jak kvetla loni.