Sobralia macrantha

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Sobralia macrantha

Příspěvek od olaw »

Tommy a mohl by jsi mi dát www stránky. Já bych se rád o ní něco dozvěděl a tady mi nikdo nepíše :cry: :cry: :cry: . Ach jo....
Trochu mi osychají listy i když nové výhony dělá jako blázen. Budu jí muset přesadit do humóznější půdy, podle poznatků z botan. Liberce. Květů se snad nedočkám :roll: :roll: ....
Teta

Příspěvek od Teta »

Pamatuju, že ve starých sklenících ji měli v tom prvním, kde byly též Coelogyne cristata, Durmany, citrusy.... - tedy chladno. Určitě méně než 15-18°C.
V novým ani nevím, kde ji mají. Spíš si pořád pamatuju, kde to bylo dřív. A musím říct, že mi ty starý skleníky chybí. Ty nový jsou sice na pohled hezčí, ale mám menší "kontakt" s rostlinami. Moc se k nim člověk nedostane. :(
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Po sedmi letech jsem se konečně dočkal, a vyplatilo se, pokvete pět výhonů, nádherně voní. Mám z toho fakt velkou radost.
K pěstování, je na co nejsvětlejším místě v temperované části skleníku, zalévám celý rok, v zimě méně.

imagehostingObrázek Obrázek
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Nádhera
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Je krásná!
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Teda já nevím, ale řekl bych že Sobralia nemá s katlejemi a příbuznými rody nic společného.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Paphio píše:Teda já nevím, ale řekl bych že Sobralia nemá s katlejemi a příbuznými rody nic společného.
Těžko říct, já téma nezakládal a myslím, že ta příbuznost tu bude, podobně jako u Epidender :-)
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Nebude, podobnost je čistě náhodná. Cattleya, Laelia & spol. je subtribus Epidendrinae, Sobralia Sobraliinae kam patří také Elleanthus. Tedy rostliny jsou přes určitou podobnost květů nekřižitelné.
evulka

Příspěvek od evulka »

orchidejky píše:Po sedmi letech jsem se konečně dočkal, a vyplatilo se, pokvete pět výhonů, nádherně voní. Mám z toho fakt velkou radost.
K pěstování, je na co nejsvětlejším místě v temperované části skleníku, zalévám celý rok, v zimě méně.

Tedy Vám to ale kvete , nádhera :shock:
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

orchidejky píše:Po sedmi letech jsem se konečně dočkal, a vyplatilo se, pokvete pět výhonů, nádherně voní. Mám z toho fakt velkou radost.

krásné květy,ale...nejsem si jistá,zda bych vydržela těch 7 let čekat..
Odpovědět