Poupata

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
zaruba

Re: Poupata

Příspěvek od zaruba »

Paphio píše: Když ho v zimě zalejete tak shnije. Ve sklenících proto moc nejde, zimní vlhko těmhle "krysím ocasům" nesvědčí.
To by asi shnilo i to O. ascendens- takže podle toho také nepoznám co mi prodali ;)
Mám je přes zimu takřka bez zálivky společně s O. jonesianum. To jsem zimoval teple, ale to druhé šlo na dva měsíce do ZZ. Zimu přečkaly dobře. Jsou to takové sukulenty mezi orchidejemi.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

zaruba píše:Paphio píše: Když ho v zimě zalejete tak shnije. Ve sklenících proto moc nejde, zimní vlhko těmhle "krysím ocasům" nesvědčí.
To by asi shnilo i to O. ascendens- takže podle toho také nepoznám co mi prodali ;)
Mám je přes zimu takřka bez zálivky společně s O. jonesianum. To jsem zimoval teple, ale to druhé šlo na dva měsíce do ZZ. Zimu přečkaly dobře. Jsou to takové sukulenty mezi orchidejemi.
Já myslím, že to patřilo mě, protože jsem zmiňoval, že mi pár listů odpadlo. Je pravda, že podmínky vlhké mám, ale snažím se jim vody dopřát co nejméně.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

orchidejky píše:
zaruba píše:Paphio píše: Když ho v zimě zalejete tak shnije. Ve sklenících proto moc nejde, zimní vlhko těmhle "krysím ocasům" nesvědčí.
Já myslím, že to patřilo mě, protože jsem zmiňoval, že mi pár listů odpadlo. Je pravda, že podmínky vlhké mám, ale snažím se jim vody dopřát co nejméně.
Aha, tak díky za vysvětlení, to mi nějak uniklo. Já myslel, že to Paphio doporučuje jako způsob jak poznat jestli mám O. cebolleta nebo to druhé :lol: :lol: Docela mne to pobavilo :P
Naposledy upravil(a) zaruba dne pát 24. úno 2017 16:22:30, celkem upraveno 1 x.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

C. warscewiczii v. sanderiana se připravuje:
Přílohy
orchideje HK 603.jpg
orchidejky

Paphio píše:C. warscewiczii v. sanderiana se připravuje:
Super :!: :mrgreen:
orchidejky

Tu a tam něco kvete, ale přicházející jaro je letos ve znamení poupat a to mě moc těší :-)

Cladnomilná dendrobia se letos opravdu činí
Dendrobium Maria Noel

Obrázek

Bifrenarie pokvetou obě, jak klasická forma, tak i alba
Bifrenaria harrisoniae

Obrázek

Oncidium concolor, to je můj miláček, ty květy jsou prostě nádherný :-)

Obrázek

Dendrobium goldschmidtianum tohle je hodně zajímavá kytička

Obrázek

Cattleya hybrid - na tuhle se obzvlášť těším, pokvete mi poprvé a dostal jsem ji od Virense, takže je to taková srdcová záležitost :-)

Obrázek

Ještě přidám i Dendrobium densiflorum, na které se taky hodně těším a květních stvolů bude mít hodně.

Obrázek

Pokvete toho víc, ale dávat to sem všechno nebudu, chtěl jsem se hlavně pochlubit, protože jsem hodně natěšenej :-D
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Skvěle připravené, těším se na ně
kvusta

Příspěvek od kvusta »

Mně připadají cattleye jako motýli - taky se z toho zeleného vajíčka vylíhne velká barevná krása.
Na to dendrobium se taky těším.
Martina
orchidejky

kvusta píše:Mně připadají cattleye jako motýli - taky se z toho zeleného vajíčka vylíhne velká barevná krása.
Na to dendrobium se taky těším.
Martina
to je krásné přirovnání :-)
janav

Příspěvek od janav »

to je nádhera! nachystané na jaro...
Odpovědět