Catasetum pileatum
Re: Catasetum pileatum
No, jde o to, co se z toho vyvrbí. Možná bych v případě toho zcvrkávání raději porosila pahlízu, než ji pokládala na mech, spíš, kdyby byla položená třeba na kouskách polystyrenu aby větrala zespoda i svrchu a rychleji oschla. Nebo fakt přivázat k nějakému tomu klacku, bude volná ze všech stran. Trochu se obávám toho fleku. Jo kytky má parádní. Na okně v bytě takto neporostou, ale i tak se dají vcelku úspěšně pěstovat.
Zdenka:
Akú koncentráciu Desidentu používate ?
Akú koncentráciu Desidentu používate ?
Sprej mám objednaný, bude zítra.
Ten flek namažu, nějakým štětcem , výhon by to nemusel vydržet.
Nicméně se zuřivě hlási o život a už tlači i kořen, viz foto. Ten pyl na pahlíze je drcené dřevené uhlí, jak jsem to impregnoval.
Mám to uvázat na klacek/drát nastojato nebo naležato. Kořen pak bude blíže substrátu rychleji.
Nicméně se zuřivě hlási o život a už tlači i kořen, viz foto. Ten pyl na pahlíze je drcené dřevené uhlí, jak jsem to impregnoval.
Mám to uvázat na klacek/drát nastojato nebo naležato. Kořen pak bude blíže substrátu rychleji.
Jak vysoko na pahlíze to je? Ony ty staré pahlízy kupodivu obvykle v substrátu nehnijí, i když tady je ten flek, takže bych byla opatrná a dala raději na šikmo, aby kořeny měly k povrchu blíž, ale pahlízu nebylo nutné zahrabávat. Asi se při tom odřezávání poškodily ty spodní pupeny, že to raší takhle vysoko.
Celá pahlíza má 9,5 cm a pupen je přibližně uprostřed, průměr pahlízy v místě pupenu jsou 2 cm .
Ona by šla i položit, pokud není moc velká. Ale k něčemu bych ji připevnila, aby se to celé nehýbalo.
Snaží se Vám opravdu pěkně. Přál bych si, aby ta moje pahlíza také takhle obrazila. Mohu se zeptat jak dlouho to trvalo než Vám začala něco tlačit?samamalo píše:Sprej mám objednaný, bude zítra.
Kytka došla nějak v pátek a 18.9. jsem to rozebral a dal do obýváku na okno jižní strana.
18.10. jsem objevil pupenec , náhodou byl totiž z druhé strany, tak jsem to otočil
25.10. kořen
je to fofr
18.10. jsem objevil pupenec , náhodou byl totiž z druhé strany, tak jsem to otočil
25.10. kořen
je to fofr
Takže cca měsíc do rašení. To je fakt rychlé. Ta moje je stará, je jí jen část a teď už se vše ukládá ke spánku. Jsem zvědavý kdy a jestli vůbec něco vyraší.