Encyclia adenocaula
Encyclia adenocaula
Dobrý den,mám nádhernou rostlinu od p.Zakosteleckého..ještě je na krytém balkoně,ale nerada bych o ni přišla.Vím,že chce světlo a sucho v zimě zvláště.Snese asi jakou teplotu ,prosím? Uvažuju nechat ji na vnitřním parapetu balkonu,ale teploty v zimě okolo 10 st asi málo,že?Jinak všude v bytě okolo 20 st
Re: Encyclia adenocaula
Já mám encyklie při 12 st
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
rostlina by měla mít hodně světla, od podzimu do jara poměrně velký přísušek a teploty podle nomogramu vychází v zimě cca 18 C den, 9 C noc. Pro rostliny bývá vždy důležitý ten rozdíl mezi dnem a nocí, s tou spodní noční hranicí bych ale byla opatrná, v tom případě by měla rostlina být asi zcela suchá.
Tu bych mohla mít v mém skleníku u tillandsií. 12 v noci a ve dne podle sluníčka. Jednou týdně rosím, když je slunný den, to by mohlo jít, ne?
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
myslím, že to by se jí mohlo líbit, rosit ji možná bude stačit jednou za 14 dnů i méně. To bude chtít vyzkoušet, ale určitě snese spíš sucho.lipo píše:Tu bych mohla mít v mém skleníku u tillandsií. 12 v noci a ve dne podle sluníčka. Jednou týdně rosím, když je slunný den, to by mohlo jít, ne?
Díky za inspiraci. Kdybys měla nápad, co by ještě do takových podmínek šlo, budu ráda. Co kdyby tu adenocaulu neměli. 
moc děkuji za radu,co to půjde,zůstane na balkoně,tam jí asi bude dobře,ve větší zimě ji uklidím..Ale všeobecně to asi až na vyložené chladné ,jako citrina neplatí? Mám i malou mariae,cordigieru,fragrans,hybr. plicata a vitelinu ,ty raději do bytu dám..Je to tak?
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Ani, já na zjištění teplot již několik let používám nomogram - je tady o něm celé vlákno. Pokud tě to zaujme, tabulku jsem si časem doplnila o další výskyty, ozvi na SZ, poradím. Na www.orchidspecies.com si vyhledám výskyt a nadmořské výšky, doplním a ono se ukáže. Je to samozřejmě orientační, ale řídit se tím dá. Také koukám na stanoviště, stín, polostín, jasné světlo .. U dendrobií si dohledávám podmínky v knížce od manželů Bakerových.Ani píše:moc děkuji za radu,co to půjde,zůstane na balkoně,tam jí asi bude dobře,ve větší zimě ji uklidím..Ale všeobecně to asi až na vyložené chladné ,jako citrina neplatí? Mám i malou mariae,cordigieru,fragrans,hybr. plicata a vitelinu ,ty raději do bytu dám..Je to tak?
Tak to je bomba a to jsem myslela,ža mám toto forum prolouskané,děkuji moc,ráda využiju nabídky porady ,Evi.