Zdenka: Nechápu proč ta ostrá reakce se silnými slovy "hádka a víte všechno nejlíp" ???Zdenka píše:Víte pane Zárubo, to asi zcela pravda nebude. Je to dlouhá léta praktikovaný tradiční způsob. Používá se běžně a opravdu není jen pro přelévače. Naopak předpokládá suchou dormanci. Ale s vámi se opravdu hádat nebudu. Vy víte stejně všechno nejlíp
Já mám skutečně odzkoušeno, že staré kořeny (pokud neuhnijí) tak další rok pokračují v růstu a podílejí se na výživě trsu a v přírodě též na lapání humusu "kartáčovými kořeny". Když je tedy někdo odstřihne tak tím nutně rostlinu oslabí, to myslím je jasné i úplnému začátečníkovi. To, že to rostlina vydrží a s novým výhonem si vytvoří kořeny nové ještě neznamená, že je to tak správně a rostlinu to neoslabilo!
Vy se ale domníváte, že to tak má být protože je to podle Vás "tradiční způsob pěstování" a mojí vlastní zkušenosti nevěříte.
Přesvědčovat Vás o tom určitě nebudu
Ps: Snažím se používat selský rozum a vlastní zkušenosti a nedám pouze na to, co si přečtu!
Až mi vysvětlíte, čím je pro rostlinu prospěšné že jí někdo odstřihne zdravé kořeny, tak Vám dám za pravdu
Možná pošlete nějaké snímky Vašich Cataset, ať vidíme jak Vám prosperují.