Právě kvete
Re: Právě kvete
Já se přihlásím o nobile,je nádherné.......
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Všechny jsou moc hezké, calanthy se mi taky líbí, ale jsou poněkud příliš veliké. Taky přihodím, co kvete.
No a tyto jsou taky moc pěkné 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Ten tmavý papuč je parádním možná by měl Virens zájem o brylky.Katka píše:Všechny jsou moc hezké, calanthy se mi taky líbí, ale jsou poněkud příliš veliké. Taky přihodím, co kvete.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
jj, ten tmavý papuč je naprosto úžasný, fakt krásná barva. Gratuluji
Všecny jsou úchvatné, neobvyklé barvy, papio je nádherný. Pastva pro oči. Ještě se vrátím k cymbídiím. Mám je v té zimní zahradě, v noci je tam tak kolem 16 - 18, ale ve den víc. Jsou tam i jiné. A v minulých letech jim to nijak zvlášť nevadilo. No, budu se na to muset více soustředit. A přesazování cymbíd je pěknej horor. Loni v létě jsem dvě přesazovala, .......jednou jsem viděla přesazování s použitím sekery a mačety....
Naopak, je plně vyspělá. Ty menší pahlízy vyrostly z předloňské, proto jsou menší, ta velká (mimochodem má přes 15 cm a určitě čtvrt kila) vyrostla z loňské pahlízy. Kalante mě fascinují svým způsobem růstu, dost se v tom podobají pleionkám, ale pahlízy jsou dvouleté, ne jednoleté jako u Pleione (týká se to opadavých tropických kalante, ne těch víceméně stálezelených, které pahlízy skoro nemají). Kromě téhle mám ještě Calanthe vestita var. regnieri (ovšem ta je opravdu zatím mrňavá) a C. 'Veitchii', což by měl být vůbec první uměle vytvořený orchidejový kříženec. Měl jsem ještě C. rosea, ale tu už jsem dorazil...lm26 píše:calanthe je nádherná, budeš-li dělit mám zájem i když jak jsem viděla je ještě asi mladá, že?
Katka správně uvádí, že jsou to velké kytky (viz velikost pahlíz), v sezóně má každá dospělá pahlíza pět listů i přes půl metru dlouhých. lm26, jestli ji budete chtít, tak nejdřív na podzim, až uvidím, kolik bude letos pahlíz.
T.
No jo, ale malé, má 4 pahlízy, leda když udělá keiki...Věra píše:Já se přihlásím o nobile,je nádherné.......
T.
Mě se nejvíc líbí ten Mini Mark, tuhle kytku považuju za velmi povedenou (a tolik květů, je vidět, že je v kondici - můj rekord je 8 květů na stvolu...).Katka píše:Všechny jsou moc hezké, calanthy se mi taky líbí, ale jsou poněkud příliš veliké. Taky přihodím, co kvete.
T.