Paphiopedilum armeniacum

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
zaruba

Paphiopedilum armeniacum

Příspěvek od zaruba »

P1190209.JPG
P1190212.JPG
P1190203.JPG
Haki: Dnes jsem koukal, že mě stále ještě kvete to P. armeniacum. Už je to neskutečné 4 měsíce! Přitom ten květ je tak obrovský vzhledem k rostlině. Připadá mi ale, že dělá semeník i když jsem ho nesprašoval. Uvnitř květu je ale chcíplá vosička, tak nevím jestli to náhodou nemá na svědomí ona. Také v té době kvetlo to venustum. Tak že by nějaké Venustoarmeniacum? Posílám to k odbornému posouzení.
Safra, zase jsem asi ve špatném vlákně ale trochu to tematicky sedí k tomu Tvému semeníku :lol: :lol: :lol:
Jo to venustum od Zimy bez kořenů už udělalo nový list a pěkně roste :P
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Re: Paphiopedilum villosum var. boxalii f. atratum

Příspěvek od HAKI »

Myslím že takhle jednoduchý to nebude. :) Někdy mě pafíčko taky vytvoří jakoby semeník jako máš ty. Zřejmě to je normálka . Mám ale dojem , že po opylení květ uschne a upadne ale nemám s tím zkušenost po jaký době. Jednou jsem zkoušela opylovat a nepovedlo se semeník byl prázdný.No ale tu vosičku určitě ranila pepka z té krásy. Já vlastně nemám ani zkušenost nechat tak dlouho Paph. kvést.Ještě dodám nejlépe se opyluje hned až se květ otevře(matka) otec myslím může být starší -a to je všechno co o této záležitosti vím :mrgreen:
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Re: Paphiopedilum armeniacum

Příspěvek od HAKI »

zaruba píše: Dnes jsem koukal, že mě stále ještě kvete to P. armeniacum. Už je to neskutečné 4 měsíce!

Mě ještě napadlo čím zaléváš že máš docela usazeniny na květináči.Soudím podle poslední fotky. Možná to dělá i hnojivo právě že to neznám ale v zz květináče prolévám to se doma těžko praktikuje.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Zalévám výhradně dešťovou vodou. Možná hnojivo nebo i možná trocha toho dolomitického vápence. Mám to ale pouze na některých květináčích. Do některých sázím opakovaně. To armeniacum už má několik nových výhonů a připadá mi v pohodě- alespoň zatím :P Květináče ale neprolévám.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Mě o semena ani nejde, ani jsem se o to nijak nesnažil. Asi by to byla veliká náhoda. Kdy tam spadla ta vosička také nevím. Ten zelený útvar ale nějak macatí :P Ani mne nenapadlo že pokud by se z toho vyvinul semeník tak by mohl být prázdný. Uvidím co to bude dělat, zatím to nechám. Ty vážně Pafíčkům likviduješ květy předčasně aby si jim uchránila část energie a rostly lépe? To já je nechávám do poslední chvíle -chudinky se vysilují jen proto abych se jimi mohl kochat.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Tak každý si to dělá jak usoudí. Já nemám kytky doma takže je vidím jen když jdu za nimi .Vycházím z toho , když kvetou nerostou mám proto šanci ha ha toho že růžice rychleji doroste a vykvete když se zbaví květu. Ne vždy tahle teorie vyjde .Květ je ve vázičce a mám fotky :)
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

OK tak to je dobrý fajn když roste .
zaruba

Příspěvek od zaruba »

HAKI píše:Tak každý si to dělá jak usoudí.

To je jasné, jen jsem chtěl vědět jak jsi to myslela s tím, že nenecháváš květ na rostlině vlastně odkvést. Takovéhle řešení jak píšeš mne vůbec nenapadlo, ale má to logiku :P
Je dobré vědět jak dělají věci ostatní. To je asi smysl všech diskusí. Spoustu věcí jsem v životě "usoudil" a později zjistil že jsem to dělal špatně a že někdo jiný to dělá lépe -myslím co se kultury kytek týká. Posune to člověka dopředu. Někteří to mají "vychytaný" že se až člověk diví :P .
zaruba

Příspěvek od zaruba »

No uvidím, nerad bych to zakřikl. Je fakt, že konkrétně tento druh kvetení hodně vysiluje. Nechám to jít ale přirozenou cestou už pro to, že mne zajímá jak to dopadne s tím semeníkem :P
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1190215.JPG
P1190216.JPG
P1190214.JPG
HAKI píše:
Mě ještě napadlo čím zaléváš že máš docela usazeniny na květináči.Soudím podle poslední fotky. Možná to dělá i hnojivo právě že to neznám ale v zz květináče prolévám to se doma těžko praktikuje.

Tak mě nějak ty výluhy o kterých píšeš zaujaly a šel jsem to prohlížet. Ačkoli vypadají pro kořeny hodně nevábivě tak jsem zjistil, že kořenům vůbec nevadí a rostou úplně na výluhu. Posílám foto, i když ten výluh není moc vidět protože je mokrý. Jde také o kořeny jiného druhu.

Posílám to pouze jako zajímavost která mne překvapila!
Také jsem přeměřil Ph. Odhaduji po staru tak 6.
Hnojiva u mne dešťovka obsahuje asi docela hodně. To hrubé zachytává dámská punčocha. Bude to směs trusu ptáků, prachu, mechu ze střechy ap. Prostě vše i se stopovými prvky :lol: :lol:
Odpovědět