Komerčně prodávaná hnojiva
Re: Komerčně prodávaná hnojiva
Chyba, popis hnojiva je od Zdenky. Slušné hnojivo by mělo mít víc draslíku o 20-50% než dusíku. Koukal jsem na obsahy prvků ve víc rostlinách a je to pravidlo. Moje zkušenost s epifyty je stejná.
Ten můj popis byla reakce na Jana50. To byly hodnoty, které udával výrobce, ale nic bližšího tam nebylo.mácha píše:Chyba, popis hnojiva je od Zdenky. Slušné hnojivo by mělo mít víc draslíku o 20-50% než dusíku. Koukal jsem na obsahy prvků ve víc rostlinách a je to pravidlo. Moje zkušenost s epifyty je stejná.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Sehnat vápencovou drť nebyl problém mám hřbitov skoro za rohem největší chudinky přesadím , ostatním jsem posypala substrát. Budu to pozorovat. Tak dík. Uvidíme.Oni se tam vlastně u mě přiživují ještě ty kapradiny.
Pane Mácha ještě ukážu Paph.emersonii už tady fotka byla z 28.4. download/file.php?id=21488&mode=view
Není to stín-fakt to takhle vypadá. Spodní list postupně zelená co to je za úkaz nevím -já bych si tak přála aby ty kytky mluvily.
Pane Mácha ještě ukážu Paph.emersonii už tady fotka byla z 28.4. download/file.php?id=21488&mode=view
Není to stín-fakt to takhle vypadá. Spodní list postupně zelená co to je za úkaz nevím -já bych si tak přála aby ty kytky mluvily.
Já mám sice hřbitov vedle,ale moc mi to nepomůže.....HAKI píše:Sehnat vápencovou drť nebyl problém mám hřbitov skoro za rohem největší chudinky přesadím , ostatním jsem posypala substrát. Budu to pozorovat. Tak dík. Uvidíme.Oni se tam vlastně u mě přiživují ještě ty kapradiny.
Postupně zelenají listy většinou při zlepšení pH nebo po nedostatku železa a obnovené dodávce.
Postupně zelenají listy většinou při zlepšení pH nebo po nedostatku železa a obnovené dodávce. Je možné že jste přihnojila hnojivem s dusičnanem vápenatým a pH stouplo. Já si hnojiva míchám, takže vím, na čem jsem, mám okyselující a alkalizující, jenže je to občas jako na houpačce. Ale když dělám novou kůru, hnojím ji Kristalonem plod a květ a nastavuju na asi 5.3 draselným louhem, s borovicí se to chová jakž takž rozumně aspoň půl roku. Stále rostoucí druhy reagují za pár týdnů. Jenže Paphia nevedu, měření o nich mám od dr Vlasáka. pH kontroluju, když se mě kytka nelíbí, jinak bych potřeboval laborantku na plný úvazek.
no to je mazec..chemie byla moje slabá stránka,ale naštěstí se vcelku kytkám dařímácha píše:Postupně zelenají listy většinou při zlepšení pH nebo po nedostatku železa a obnovené dodávce. Je možné že jste přihnojila hnojivem s dusičnanem vápenatým a pH stouplo. Já si hnojiva míchám, takže vím, na čem jsem, mám okyselující a alkalizující, jenže je to občas jako na houpačce. Ale když dělám novou kůru, hnojím ji Kristalonem plod a květ a nastavuju na asi 5.3 draselným louhem, s borovicí se to chová jakž takž rozumně aspoň půl roku. Stále rostoucí druhy reagují za pár týdnů. Jenže Paphia nevedu, měření o nich mám od dr Vlasáka. pH kontroluju, když se mě kytka nelíbí, jinak bych potřeboval laborantku na plný úvazek.
Moc si z nedostatku chemie nedělejte, substrát, voda a mikroorganizmy s pH a složením prvků pěkně cvičí. Když víc pohnojíte čistou piniovku, máte za dva týdny pH přes 7 a na té kůře uvidíte několikamilimetrové shluky rosolu- ejhle houba. Za další dva týdny vyrostou v některých květináčích houbičky a takový substrát bude mít nadbytek dusíku ať s ním budete dělat cokoliv. Když máte kliku a kytky jdou tak nic neměňte. Zázračné recepty neexistují, stačí jinak zalévat a poměry v substrátu se můžou zásadně změnit. Podstatné je kytky pozorovat a pamatovat si co jste s nimi dělali. Vidět jsou hlavně hrubé závady a i ty je potřeba nakoukat. Třeba nedostatek draslíku dělá zvlněné kraje přírůstků listů u Phalů, ovšem dlouhodobá mírná podvýživa zpomalí růst a staré listy žloutnou, flekatí a přitom neodpadávají. To samé způsobí u Catleyí listy přeložené napůl a na Miltoniích se dělá harmonika. No a takovou Miltonii přihnojíte draslíkem a ono nic- Miltonie má veliký skladovací prostor v pahlízách, kořeny vyrostou a fungují hlavně po dokončení růstu pahlízy a vaše přihnojení bude vidět až za rok. Prostor na učení je celý život.
máte pravdu..je to hlavně o pozorování
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Pane Mácha tak konečně mám jinou barvu výluhu ha ha ale jestli to není zase moc. Psal jste 3 lčičky vápence do substrátu do většího květináče. Tohle je výluh z menších květináčku kde jsem nepřesazovala ale povrch jsem posypala dost vápencovou drtí. Mám to nechat nebo mám ty šutříky raději odebrat. Co myslíte?