Phragmipedium pearcei
Re: Phragmipedium pearcei
Tak dnes mi jedna paní napsala,že nechávala v misce vodu a totálně ji shnilo......

Tož to je mrzuté, ale kytky mám už 20 let a na vodu v misce mí žádné neodešlo. Objevil se s peruanskýma kytkama nový prvek, že se nesmí stříkat na listy, protože to zahnívá.
Už tady zaznělo , že kytky požadují čerstvou vodu, to by mohl být ten problém. Nějak jsem to neřešil, protože květináče mám umístěné v plochých nerezových misách a přebytečná voda vyteče, ale tím se i obmění a vodou skutečně nešetřím. Problém jsem začal vidět u těch pearcei v teple a hluboké míse. Tam to jaksi takhle nefunguje a proto vodu čas od času stáhnu hadičkou na víno a doliji čerstvou.
Už tady zaznělo , že kytky požadují čerstvou vodu, to by mohl být ten problém. Nějak jsem to neřešil, protože květináče mám umístěné v plochých nerezových misách a přebytečná voda vyteče, ale tím se i obmění a vodou skutečně nešetřím. Problém jsem začal vidět u těch pearcei v teple a hluboké míse. Tam to jaksi takhle nefunguje a proto vodu čas od času stáhnu hadičkou na víno a doliji čerstvou.
Ahoj, mohl bys mi to prosím nafotit? Čerstvé dešťovky mám dost a ještě jsem si vymyslela, že zkusím květináč proděravět z boku, tím pádem to trochu vyschne a nebude hrozit přemokření.samamalo píše:Tož to je mrzuté, ale kytky mám už 20 let a na vodu v misce mí žádné neodešlo. Objevil se s peruanskýma kytkama nový prvek, že se nesmí stříkat na listy, protože to zahnívá.
Do poloviny mám pemzu větší kousky a polovina je kůra s molitanem, někdo dává rašeliník,ale já nemám k němu přístup, prý se musí každoročně měnit....Věra
Věro,včera ti to psala myslím Zdenka,že má udělané ty díry v květníku a já ti posílala fotku,že se mu v podmisce s vodou dobře daří,jen musíš dávat dešťovku a pravidelně měnit vodu.Teploty jak vidím ti tady byly taky řečeny jen teda s tím,že ho máš v 20stupních jak si mi včera psala a ne jak tady píšeš 14-15st..Takže já tvým otázkám fakt někdy nerozumím,protože jinde zase napíšeš něco jiného,neber to nijak ve zlém,jen jsem z toho občas mimo... 
Hanko když jsem ho dostala dala jsem ho do skleníku tam bylo v těch 15 st a radách jsem ho přendala do pokoje s 20st......jinak ještě jednou moc děkuji za rady.....snad to vyjde, určitě napíši jak se mu daří...... Věrahanka2 píše:Věro,včera ti to psala myslím Zdenka,že má udělané ty díry v květníku a já ti posílala fotku,že se mu v podmisce s vodou dobře daří,jen musíš dávat dešťovku a pravidelně měnit vodu.Teploty jak vidím ti tady byly taky řečeny jen teda s tím,že ho máš v 20stupních jak si mi včera psala a ne jak tady píšeš 14-15st..Takže já tvým otázkám fakt někdy nerozumím,protože jinde zase napíšeš něco jiného,neber to nijak ve zlém,jen jsem z toho občas mimo...
Jo,dobře.Tak potom dej fotku jak na tom časem je. 
Květináč jsem stačila ještě proderavet než se setmělo.... 
Tak mi u něj shnědl jeden list a druhý tak do poloviny, zalívám ho podle rady a dostává i čerstvou vodu, nevím nevím....
Tak jsem se na to podíval blíže. Teplota v květináči cca 19 , zapíchl jsem teploměr asi 5 cm do substrátu, květináč hranatý 13x13x13 cm černý, koukal jsem na obrázek a našel něco podobného http://eshop.pasic.cz/mqa-15x15x20-ean2 ... 010202.php
Žádné díry z boku, pouze ve dně. Substrát kůra, pemza (pavelka) a trochu dřevěného uhlí. Dva dny jsem nebyl ve skleníku a voda v misce byla jen na dně , odpařená vychlastaná kytkama, tak jsem ji dolil přes subsrát.
Žádné díry z boku, pouze ve dně. Substrát kůra, pemza (pavelka) a trochu dřevěného uhlí. Dva dny jsem nebyl ve skleníku a voda v misce byla jen na dně , odpařená vychlastaná kytkama, tak jsem ji dolil přes subsrát.
No zkusím ho dnes odnést do skleníku, tam je vlhčeji, nevím čím by to bylo, krusi já mám smůlu, takové pěkné Phragmipedium a vy to máte jak les....samamalo píše:Tak jsem se na to podíval blíže. Teplota v květináči cca 19 , zapíchl jsem teploměr asi 5 cm do substrátu, květináč hranatý 13x13x13 cm černý, koukal jsem na obrázek a našel něco podobného http://eshop.pasic.cz/mqa-15x15x20-ean2 ... 010202.php