Právě kvete 9

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Zamčeno
Zdenka

Re: Právě kvete 9

Příspěvek od Zdenka »

Mar - pěkná dinema
Haki - i 5 je super, rostlina je nádherná
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

HAKI píše:Stále je jich jen 5 ,6ka se nějak nedaří :)
Koukám, že tam jde na květ ještě něco jiného, to jsou dva druhy navázané společně, nebo kde se tam vzalo to jiné květenství?
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

orchidejky píše: nebo kde se tam vzalo to jiné květenství?
Jen se chce rozmnožovat .Nejde to z květu, ale prostě vyroste stvolík a na něm se tvoří semínka .Tenhle Lepanthes to občas vytvoří teď mám ty stvolíky tři. Jestli ze semínek něco bude se uvidí. Asi myslíš toto -foto .
Přílohy
semeník.jpg
orchidejky

Jo jo, tak na to teda čučím jako puk, přišlo mi to spíš jak poupata něčeho jiného
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Jednou už se semínka vysypaly snad vypadaly takto download/file.php?id=19532&mode=view taky jsem koukala vlastně i čučela. :) Ale nic z toho dál nebylo.
orchidejky

Mě to spíš přijde jako opadaná poupata, tohle určitě semeníky nejsou. Semena orchideje jsou jako prášek. Já bych tohle rozhodně někde prokonzultoval ;-)
lipo

Příspěvek od lipo »

Prohlídla jsem dost fotek této rostliny na internetu a žádná nic takového neměla. Připomíná mi to pacibulky na květenství česneku, měla bych tendenci tu babulku oddloubnout a strčit do mechu, jestli by pustila kořínek. Nebo květní stopku voskovky s poupaty. Ta stopka roste bezpečně z té orchideje? Není to nějaký plevílek nebo mech? :o To je nějaký super špíček. Oj, to zase mám o čem přemýšlet.
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

HAKI píše:
orchidejky píše: nebo kde se tam vzalo to jiné květenství?
Jen se chce rozmnožovat .Nejde to z květu, ale prostě vyroste stvolík a na něm se tvoří semínka .Tenhle Lepanthes to občas vytvoří teď mám ty stvolíky tři. Jestli ze semínek něco bude se uvidí. Asi myslíš toto -foto .
že se chová cleistogamně asi být může,ale také mohou být semena jalové.Já neviděl doma otevřený květ u této kytky https://www.flickr.com/photos/66109315@ ... 6281051840 ,viděl jsem ho jen v arboretu
lipo

Příspěvek od lipo »

Jestli je to bezpečně z té orchideje a má to stejnou květní stopku, mohla by to být fasciace květu, zmnožení poupátek, způsobené mutací nebo virem nebo radiací. Tommy by mohl posoudit. :P
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Je to opravdu narostlé z listu Lepanthesu .Ještě posílám foto Stejný list ukáže náznak jako že bude kvést,jen na konci se netvoří květ. Proč to dělá netuším. V březnu 2015 už jeden semeník vytvořil .Nechala jsem to osudu - no leda že by z těch semínek už vyrostly nové rostlinky? To by bylo tak za 7 měsíců fakt nevím to je asi pěkná blbost. Jen mě přijde že tenhle Lepanthes je nějak větší -rozrostlejší .
Přílohy
Lep.t-.jpg
Zamčeno