Ten je lepší.lipo píše:Našla jsem toto http://www.hanna-instruments.cz/produkt ... 247-detail
konduktometr
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: konduktometr
Tomu nerozumím. Mám konduktometr a věřím číslům, které mi ukáže. Jako třeba dešťová voda 12 uS.
To nemám? Musím ho nejdříve nastavovat na nějakou hodnotu podle příslušného kalibračního roztoku?
To nemám? Musím ho nejdříve nastavovat na nějakou hodnotu podle příslušného kalibračního roztoku?
kvusta, platí naměřené ale sem tam (asi jednou ročně) zkalibrovat. Lajdáci jako já, těm to stačí jednou za dva roky 
No já jsem si prostudovala návod, kupodivu v češtině a tam bylo, že tem můj konduktometr se nekalibruje, ale když se rozbije, opravit se nedá. Dnes jsem změřila vodu ze studně, co s ní zalévám zahradu a 1400 uS, to už se nedivím, že ty rostliny vypadají smutně, i když jsou zalité. Přitom ta voda napuštěná do sudu vypadala líp než dešťovka. 
Jo, ono se to na pohled moc nepozná. Jaký sis koupila konduktometr?
http://www.epristroje.cz/analyza_vody-v ... uktometry/
tento.
Není někde na webu tabulka hodnot vodivosti vody pro různé druhy kytek, nebo musím znova prošmejdit celé vlákno? Děkuji za informaci, Eva
tento.
Není někde na webu tabulka hodnot vodivosti vody pro různé druhy kytek, nebo musím znova prošmejdit celé vlákno? Děkuji za informaci, Eva
virens píše:to miro,
hodnota uS je dost relativní. Pro velice citlivé rostliny např. Paph. sekce
brachypetalum je těch 100 uS dobrá hodnota. pro ostatní rostliny by to bylo málo. Pro zdravé rostliny s dobrým kořenovým systémem můžeme hnojit kolem 250 uS bez problémů. U Cattlejí, Phalaenopsisů , 350 uS není
moc. Cymbidia v zahraničí hnojí 600uS taky bez problémů. Ve skleníku ty hodnoty mohou být vždy vyšší než za "oknem"
já když nyní používám jako substrát kokos s pinií 1 : 1 hnojím zhruba těmito hodnotami. Ale protože nemohu pro větší množství kytek dělat
specielní hnojení dávám mnoho let do substrátu kravinec cca 1:10
(Cattleje a některé bot. rostliny) Cymbidium mám jen jedno či dvě.
Našla jsem toto pěkné povídání na str.1 tohoto tématu snad to pomůže přeji pěkný den
lipo, pro navázané kytky na korku, kůře, atd nepřekračovat 100uS. Jinak uvedené hodnoty jsou MAXIMÁLNÍ !!!! Když budete hnojit méně než polovic nic nepokazíte a naopak to rostlinám prospěje. Ty maximální hodnoty se používají pro produkci komerčních rostlin kde je potřebují v co nejkratší době prodat.
Díky, 100 uS je ideální i pro mne, víc čísel bych si stejně nepamatovala 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Stáhla jsem si návod k obsluze je tam větička- "je kalibrován od výrobce ,kalibrace není potřeba."Třeba se takto vyroben nemusí kalibrovat tak často sonda je zvlášť nebo u nich ?Zajímá mě to technicky tak jsem napsala na jejich technické dotazylipo píše: můj konduktometr se nekalibruje, ale když se rozbije, opravit se nedá.