Paphiopedilum venustum
Re: Paphiopedilum venustum
Sú to nádherné kvety, nemám.Možno raz...
To zjistím až při přesazování, zatím se mi do něj nechce šťourat. Teď má ale období klidu, tak by stejně kořeny růst neměly.HAKI píše:Radku myslela jsem spíš růst nových kořenů koukni tady jak vypadají-
download/file.php?id=11721&mode=view prostě začnou růst jde to a nejednou to nejde a je to v čudu. Asi po 2-3cm to kořeny vzdají .To samé je u Petra Tureckého psali jsme si má to samé s růstem nových kořenů u stejného pafíčka. Když jsem přesazovala tohle venustum, kořeny v substrátu byly pěkný Novým kořenům se asi tomuhle vrtochu nedá zabránit.
To, co je na té fotce může mít spoustu příčin. Od vlhkosti ( nadměrné nebo malé), přes složení substrátu až po kvalitu vody nebo přehnojení. A teď je třeba to odhalit. A v tom je právě to kouzlo pěstování orchidejí, zvlášť těch obtížných
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
NJN to kouzlo rozumímradzak píše: A v tom je právě to kouzlo pěstování orchidejí, zvlášť těch obtížných
asi jsem ta poslední co by měla radit...ale já bych řekla,že jsou dost na povrchu,tedy ,pokud jsi je neodkryla kvůli focení,asi bych je přikryla trochou rašeliníku..
To je dobrá připomínka. Já bych dal na povrch sphagnum.Marta1 píše:asi jsem ta poslední co by měla radit...ale já bych řekla,že jsou dost na povrchu,tedy ,pokud jsi je neodkryla kvůli focení,asi bych je přikryla trochou rašeliníku..
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Moc ten rašeliník ke střevícům nedávám to je pravda ,nějak ho nemám ráda -myslím nahoru .V substrátu trošku mám. Po přesazení v dubnu2014 jsem už rašeliník dala no uvidíme co na to řeknou nový kořeny až porostou . Posílám ještě stav kořenů nebyl špatný.Docela mě kořeny tenkrát překvapily -myslela jsem ,že tam žádný nebudou. 
Vypadají perfektně 
Konečně jsem se po 36měsících dočkala Paph.venustum.
Pokvete ještě z druhé růžice
Pokvete ještě z druhé růžice
Elegantní. 
Je fakt krásný