Dendrobium vexillarius
Dendrobium vexillarius
Vykvetlo Dendr. vexillarius var. albiviride. Koupil jsem ho jako malou zuboženou rostlinu bez kořenů těsně před smrtí a s nejasným označením.
Po roce a půl se za maximální péči odvděčilo jedním květem a příjemným překvapením. . Má sice jenom pár kořenů ale snad už to přežije.
Re: Dendr. vexillarius
Tak to se opravdu vyplatilo. Květ je moc pěkný
B=ďo tak to gratuluji, tobě totiž vykvete snad všecho,,,,nemáš něco podobného Sophronitisu? Nějaký hybrid?
Tak po delší době další dvě Dendr. vexillarius. červené jsem trochu pomačkal takže focení nebylo. Zato Dendr. vexillarus "orange"
je sice slaboučká rostlina ale květ je celkem ukázkový a pěkně vybarvený. Jinak je to docela obtížně pěstovatelná rostlina a doufám , že to přežije. Je navázaná na korku a mám pocit, že to není zrovna vhodný materiál pro tyto rostliny. Vyžadují dost vlhkosti a korek žádnou vodu nevezme. Bude se na jaře převazovat.
je sice slaboučká rostlina ale květ je celkem ukázkový a pěkně vybarvený. Jinak je to docela obtížně pěstovatelná rostlina a doufám , že to přežije. Je navázaná na korku a mám pocit, že to není zrovna vhodný materiál pro tyto rostliny. Vyžadují dost vlhkosti a korek žádnou vodu nevezme. Bude se na jaře převazovat.
Re: Dendrobium vexillarius
Nádherný květ
Veľká gratulácia.
kvítek je moc hezký..obtížnost pěstování mohu potvrdit..já ho mám v rašeliníku v hliněném květníčku
Ta barva je skvostná a květ taky. Navázané nepěstuju, ale řekla bych podle krásného mechu, že vlhka má dost.?
Dend. vexillarius orange a Dend. vexillarius
obdiv k těmto květům je o to větší,že se snažím je pěstovat..sice rostou,ale...