Přesazování

Co se nevešlo do předcházejících kolonek a přece se to týká pěstování
Odpovědět
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Re: Přesazování

Příspěvek od Mila.J »

Dřív jsem koupil v Hornbachu několik neurčených hybridů asi glaucophyllum x nějaké vícekvěté s dlouhými tepaly(mastigopetala). Také popsané glaucophyllum x glanduliferum. Kupodivu není ani moc teplý.
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

sem tam by to stálo i zato,v sobotu jsem v Hornbach Brno viděl pár kusů papučáku,každý jíný a některé měly květ jak dlaň za 340Kč tuším.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Jo přesazování.Měla jsem to udělat už v lednu,protože všem těmto pafíčkům bude za chvilku zvonit 3rok v substrátu.Čekat až po zimě by bylo troufalé. Tak dávám foto že se neflákám.Vcelku jsem z kořeny spokojená někde méně někde příjemný překvapení Jasný je vždycky si člověk může říct -mohlo to bejt lepší.A zítra začne přesazování oj oj jak já to nemám ráda. ;) Taky se s tím přesazováním tak perete. :mrgreen:
Přílohy
NĚCO ZE ŽIVOTA ORCHIDEÁŘE
NĚCO ZE ŽIVOTA ORCHIDEÁŘE
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

já jsem začala letos velmi brzy a myslím,že jsou v pohodě..hlavně postupně,jinak je to do zblbnutí a také to nemám ráda...
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Marta1 píše:.hlavně postupně,jinak je to do zblbnutí a také to nemám ráda...
No jo ten čas je mrcha :) musím prostě najednou .Ale dneska byla příprava velká ,oběd na zítra zajištěn takže od rána se maká v zz.
apolenka

Příspěvek od apolenka »

Taky jsem dnes přesazovala a taky to nemám ráda :roll: . Cos psala Haki vedle, s tím košíčkem obráceně nad díru květináče, tak to dělám od minulého roku speciálně u kačenek. A je pravda, že prospívají lépe než ty roky předtím. K tomuto kroku jsem se rozhodla, protože se hodně ztěžka učím "nezalévat" - tímhle jsem tedy částečně eliminovala důsledky činnosti vodníka ve mě :mrgreen: . Všem zalévačům mohu vřele doporučit. Používám košíčky od rostlinek do akvária - ideální velikost ;) .
kvusta

Příspěvek od kvusta »

A já myslela, že jsem nějaká divná, když sice ráda pěstuju orchideje ale k přesazování se musím dokopat ! :lol:
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Ani mi nemluvte :( . Já je přesazuji (mimo pafiopedil) až když lezou z květináče.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

děkuji...jsem ráda,že i jiní mají podobné problémy..já všechno negativní vztahuji na projevy stáří...
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Částečně pomáhá -tedy u mě to funguje-plánování.Prostě si to naplánuju a jedu. Je to pak trochu lepšejší :)
Odpovědět