Habenaria medusa (syn. H. myriotricha)
Re: Habenaria medusa (syn. H. myriotricha)
Tak mojí výše zmíněné rostlince stačily vyrůst jen asi 4 listy a pak už na ni přišel spánek. Tedy aspoň doufám, že je to jen spánek.
Prosím o odpověď ty, kdož ji mají více let. Během dormance - rosíte povrch substrátu nebo je hlízka zcela na suchu a začínáte rosit, až třeba koncem února?
Přesazujete ji každé jaro před uvedením "do chodu"?
Prosím o odpověď ty, kdož ji mají více let. Během dormance - rosíte povrch substrátu nebo je hlízka zcela na suchu a začínáte rosit, až třeba koncem února?
Přesazujete ji každé jaro před uvedením "do chodu"?
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Obdivuji každého komu tato rostlina roste déle jak jeden rok. Já na způsob jejího pěstování nepřišel.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Nastudovala jsem z nejdéle pěstujících, že EvaJ přezimuje zcela nasucho a od začátku února začíná rosit substrát. Tak nějak jsem to plánovala. Ještě se chci pozeptat - přesazovala jste už za ty 3 roky pěstování?
Tak jsem bázlivě rozhrabala květináč a očekávala vyschlé NIC.
S překvapením jsem našla pevnou velkou pahlízu + jednu malou vedle. Ta velká byla obalena drobounkými světlými vlásky, které mi zprvu připadaly jako houba.
Ale vzhledem k tomu, že jsem ji dosud prakticky nezalévala, to zřejmě byly drobounké kořínky.
Omlouvám se, nemám fotku - v té hrůze jsem ji rychle zase zahrabala a budu doufat.
S překvapením jsem našla pevnou velkou pahlízu + jednu malou vedle. Ta velká byla obalena drobounkými světlými vlásky, které mi zprvu připadaly jako houba.
Ale vzhledem k tomu, že jsem ji dosud prakticky nezalévala, to zřejmě byly drobounké kořínky.
Omlouvám se, nemám fotku - v té hrůze jsem ji rychle zase zahrabala a budu doufat.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
pokud byly ty vlásky spíš delší tak bych to viděl spíš na houbu, pokud velice kraťoučké tak spíš něco co patří k hlíze
Každopádně blahopřeju a těším se na květy
hezký den
Pavel
Každopádně blahopřeju a těším se na květy
hezký den
Pavel
Byly to úplně drobounké kraťounké mršky.
Těšíme se dva !
Těšíme se dva !
Ona je taková chlupatá. To bude asi v pohodě
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Každý, kdo tuhle krasavici (opakovaně) dovede ke kvetu má můj neskrývaný obdiv.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Mám ji už od r. 2011, kvete opakovaně, jen množit se nechce. Pokud udělá hlízku navíc, tak z neznámých příčin zajde. Alespoň ta jedna že vždycky zůstane..pavelheger píše:Každý, kdo tuhle krasavici (opakovaně) dovede ke kvetu má můj neskrývaný obdiv.
Hezký den
Pavel