Platycerium

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
zahradnik
Kontaktovat uživatele:

Re: Platycerium

Příspěvek od zahradnik »

To se poptám určitě, protože bych ji taky chtěl. Ještě chci vzít nějaký Lecanopterisy.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

zahradnik píše:To se poptám určitě, protože bych ji taky chtěl. Ještě chci vzít nějaký Lecanopterisy.
Tak ok juchůůů snad budou mít .Lecanopteris jeden mám roste nesměle a budu ráda když bude možnost porovnání s jiným pěstitelem.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Napadla mě taková věc ...že že že... když jsem si koupila Platycerium grande tak vypadalo takto foto z července2010. Ty jakoby parohy rostoucí dolů uschly tak jsem je pak ustříhla.No teď zase ta moje otázka -nepotento se to nějak v tento okamžik :) Současnou fotku taky posílám a po paroží ani náznaku jen rostou kornouty nahoru.Nebo je ještě moc malá co myslíte?
Přílohy
001-cervenec_2010_Platycerium_grande.jpg
současná fotka
současná fotka
tommy

Příspěvek od tommy »

HAKI, to je moc pěkné platycérium, nic se nepotento :-) . Prostě je každá koupená kytka "polotovar" a po adaptaci na nové podmínky pěstování se změní, některé druhy víc, některé méně.
Jenom jestli tohle není spíš P. superbum. Ale to se dozvíš, až udělá sporofyly ;) .
T.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Njn to je ta moje nedočkavost .Přece jen ty parohy to je velká paráda -pravda jak pro koho :) Když se kouknu tady na toho chlapíka(udajně z grande) tak já mám ještě miminko.http://www.flickr.com/photos/12553073@N06/3956989104Uvidíme co z toho vyleze ,zatím to jde v pohodě.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Už teď je pěkné. A až to udělá ten koš, bude to vůbec super. Jen škoda, že je to tak velké. Nedalo by se něco pěstovat uvnitř?
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

AHA ono to na fotu není vidět tak ještě dvě potemnělá fota pošlu.Ten jakoby sběrač vody a v přírodě i různých druhů hnojiva už máme.Nevím jak s vlhkostí v bytě.Jinak pokles zimní má u mě k 13-14°C.
JEŠTĚ se vracím myšleno "uvnitř" bylo jako v košíku na kterém je navázaná.Jo měla jsem tam různý velký kapradiny ,ale ty jsem zrušila a teď jsou tam malý kapradiny :)
Přílohy
p2.jpg
p3.jpg
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Ještě přidám Platycerium bifurcatum a tam mám různý větší kapradiny .Koukám že tam mám pěknej čurbes ale nějak mě to focení ted popadlo :) No můj sen je o Platycerium madagascariense .
Přílohy
foceno z kuchyně
foceno z kuchyně
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Líbí se mi, když se to tak promíchá a proroste
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

HAKI píše:Napadla mě taková věc ...že že že... když jsem si koupila Platycerium grande tak vypadalo takto foto z července2010. Ty jakoby parohy rostoucí dolů uschly tak jsem je pak ustříhla.No teď zase ta moje otázka -nepotento se to nějak v tento okamžik :) Současnou fotku taky posílám a po paroží ani náznaku jen rostou kornouty nahoru.Nebo je ještě moc malá co myslíte?
Třeba je to jako u mnoha mužů - nejdřív se zabydlí a pak dostanou parohy...
Odpovědět