Sophronitis
Re: Sophronitis
to vyhovuje kdyžtak kolem dám jen mech, ale jinak takhle se mě líbí
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
Dobrý den.Dnes jsem tu poprvé a hned potřebuji rady od Vás.Pořídil jsem si orchidejku s názvem Cattleya (Sophronitis) mantiquera.Chtěl bych vědět jak ji nejlépe pěstovat a vše kolem toho.Již jsem 1 měl a upadali mě listečky(zřejmě uhnily).Chci se vyvarovat dalších chyb.Tak moc prosím o rady.Předem děkuji.S pozdravem Petr
Snad pomůže tohle: http://www.webareal.cz/kvetyzlucni/7-OR ... ophronitisPetrsson píše:Dobrý den.Dnes jsem tu poprvé a hned potřebuji rady od Vás.Pořídil jsem si orchidejku s názvem Cattleya (Sophronitis) mantiquera.Chtěl bych vědět jak ji nejlépe pěstovat a vše kolem toho.Již jsem 1 měl a upadali mě listečky(zřejmě uhnily).Chci se vyvarovat dalších chyb.Tak moc prosím o rady.Předem děkuji.S pozdravem Petr
Mno, nepochlapila jsem se, nevyfotila. Kytička sice hezky zakvetla, ale současně vždy nejvýš dvěma květy, takže ten efekt nebyl takový, jak se očekávalo.Gabča píše:Mám ji v květináči v kůře s rašeliníkem. Nevím, jestli je to optimální, někdy mi přeschne, ale zatím to zvládá. Jižní okno. Snad se konečně pochlapím a dám fotku, až vykvete. Letos je to nějak náročné, máme doma čerstvý přírůstek.
Tak už nevím co dodat Marti, to jsou dnes samé "špeky"
květy jsou luxusnííííííí
Marto je moc krásná. A máš ji i pěkně otevřenou, na FB si někdo stěžoval, že se málo otvírá
Zdeni,,to jsem byla já,včera odkvetla,ale zaplať pán bůh že vykvetla......VěraZdenka píše:Marto je moc krásná. A máš ji i pěkně otevřenou, na FB si někdo stěžoval, že se málo otvírá
Rozkétají Soph. coccinea a mantiqueira:
A také Soph. wittigiana. Je vidět, jak velké mohou být rozdíly ve velikosti květu u jednotlivých druhů. Rostlina s menšími květy to ale kompenzuje dvěma květy na stvolu (zatím nerozkvetly, tak fotku později přidám).