já jsem ji ale viděla v reáluMarenka píše:No nevím, na výstavách jsem ji zatím viděla všude stejnou barvu, asi to bude tím, jak to komu bere foťákwiolan píše:nádherná, gratuluji.radzak píše:Konečně také rozkvétá.
Už rok ji sháním, nikde není. Teď jsem dostala tip na Fata Morganu, tak snad budu mít štěstí.
Zároveň mám otázku. Už jsem tuhle kytku viděla několika lidí a barva květu se v několika případech dost lišila. Od světlejší oranžové, přes sytou a dokonce až světle červenou. Zajímalo by mě, jestli jsou to všechno čistě přírodní variety nebo jestli je to už nějaký hybrid. Všichni pěstitelé ji prezentovali jako botaniku.
Prosthechea vitelina
Re: Prosthechea vitelina
Řekl bych, že tahle fotka je barevně dost věrohodná.wiolan píše:nádherná, gratuluji.radzak píše:Konečně také rozkvétá.
Už rok ji sháním, nikde není. Teď jsem dostala tip na Fata Morganu, tak snad budu mít štěstí.
Zároveň mám otázku. Už jsem tuhle kytku viděla několika lidí a barva květu se v několika případech dost lišila. Od světlejší oranžové, přes sytou a dokonce až světle červenou. Zajímalo by mě, jestli jsou to všechno čistě přírodní variety nebo jestli je to už nějaký hybrid. Všichni pěstitelé ji prezentovali jako botaniku.
Je moc krásná, jedna z těch, na které se chystám.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Křížení s E. vitelina je obtížné a hybridy se téměř nevyskytují, v některých nabídkách je na trhu hybrid E.v. x Euchile mariae.wiolan píše:nádherná, gratuluji.radzak píše:Konečně také rozkvétá.
Nádhera. Ta ohnivá barva se mi moc líbí. Potřebovala bych nějakou tolerantnější k bytovým podmínkám 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Kytička pěkná ale ty dva názvy Epidendrum vitellinum -je synonymum a Prosthechea vitellina uznávaný název pro současnost to jsou zmatky. 
Hanko, kašlu na to. Vždyť se to přejmenovává pomalu každý týden.HAKI píše:Kytička pěkná ale ty dva názvy Epidendrum vitellinum -je synonymum a Prosthechea vitellina uznávaný název pro současnost to jsou zmatky.
Ach to je krása

Krásný květ i barva,..,