Tak tady je ten můj marod - to žloutnutí listů je záležitost cca 14 dní, jde to neuvěřitelně rychle. Všechny žloutnoucí listy jsou ty původní, se kterými před rokem přišlo, přitom ten jeden úplně nejspodnější je zatím vpořádku (a i ten co mu začal narůstat). Květináček 8cm. Myslím si, že jsem ho dodělala tím, že bylo mokré a hned vedle celodenně otevřené ventilačky, přičemž jsem nevzala v úvahu, že sice přes den je to fajn, ale v noci teploty už hodně klesaly. Nevím, uvítám každou radu a hlavně...vysypat a zkontrolovat kořeny nebo ho nechat zatím být. Samozřejmě jsou už všechna přestěhovaná. Jo a ještě k tomu co psala Haki "nemá rádo vodu u báze" - to je možný, protože právě po nárůstu nového listu jsem přestala být u něj opatrná s tím, že už je vpoho a probral se. Do té doby jsem zalévala jen po okrajích květináčku. Na druhou stranu, s ostatníma Paph. delenatii se takhle nemažu, měli všichni stejný podmínky a ostatním rostou nové růžice. Musím ale dodat - jestli je to teplotama - ostatní delenatii jsou ve větších květináčích a tedy asi o 2 cm výš než byl tenhle punťa.