Masarky.lipo píše:No prave, nalepi se na to vsemozna havet napr. mararky a estetika je v cudu. Baltskou raselinu maji v Zelenem udoli.Věra píše:Já je dělím na růžice a i lístkami jsem je množila, jde to celkem dobře a používám směs rašelina a křemičítý písek, normání písek.....poprvé jsem zkoušela lesní zeminu taky smíchanou s pískem, nemám už baltskou rašelinu, tak uvidím....světlo, slunce a nohy ve vodě, tak to mám já a kvetoui krásně pořád. Všechno se na to nalepí - molice a podobná havěť.... Věra
Masožravé rostliny
Re: Masožravé rostliny
Tak masařky zatíme.ale octomilky a pod. Já to mám kvůli molicím, když se vyskytnou. Jinak zelené údolí nevím kde je a jezdím jen autobusem,snad ta lesní zemina nebude vadit.
Na vyhledavac napiste Zelene udoli, je to zahradnicka firma u Ostravy, jsou rychli a maji kvalitni veci. Nemam s nimi jiny kontakt, nez ze jsem tam parkrat e shopem nakoupila, maji i spoustu masozravek.Věra píše:Tak masařky zatíme.ale octomilky a pod. Já to mám kvůli molicím, když se vyskytnou. Jinak zelené údolí nevím kde je a jezdím jen autobusem,snad ta lesní zemina nebude vadit.
Kouzlo specielně tučnic vidím právě v tom, že likvidují smutnice. A v takovém případě mi naprosto nevadí, že jsou přilepené na listu. Lepší, než aby kladly vajíčka do substrátu. Hodný kytky
Souhlasím a ten krásný kvítek, to je bonus navíc 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Rosnatky jsou na smutnice žravější.Zdenka píše:Kouzlo specielně tučnic vidím právě v tom, že likvidují smutnice. A v takovém případě mi naprosto nevadí, že jsou přilepené na listu. Lepší, než aby kladly vajíčka do substrátu. Hodný kytky
Rosnatky jsem si nechala. Pres leto jsem nevidela jedinou smutnici.Paphio píše:Rosnatky jsou na smutnice žravější.Zdenka píše:Kouzlo specielně tučnic vidím právě v tom, že likvidují smutnice. A v takovém případě mi naprosto nevadí, že jsou přilepené na listu. Lepší, než aby kladly vajíčka do substrátu. Hodný kytky
Mám i rosnatky. Mám i mucholapku podivnou, ale ta se nehodí pro tento účel. Chytá větší hmyz a navíc je ještě pořád venku.
Krásná tučnice..
. A k tomu množení....
Nejlépe je rozdělit takto zarostlý květináč ...po růžicích, nebo dvou(aby byl květináč plnější) a nasadit do nového v zimě, dokud je tučnice v zimní růžici - je pak menší riziko pohmoždění... neboť ty tučné lístky jsou celkem křehké...
Snadno se množí také z jednotlivých lístků právě těch zimních růžic....Musí se utrhnout opatrně celý list s nepoškozenou bází listu - z té právě vyrůstají nové rostlinky. A právě ze zimní růžice jsou listy kratší , kompaktnější a méně poškoditelné při manipulaci. Také je nižší riziko, že list uhnije dříve, než je nová rostlinka životaschopná...což se u letních listů stává...
Nejlépe je rozdělit takto zarostlý květináč ...po růžicích, nebo dvou(aby byl květináč plnější) a nasadit do nového v zimě, dokud je tučnice v zimní růžici - je pak menší riziko pohmoždění... neboť ty tučné lístky jsou celkem křehké...
Snadno se množí také z jednotlivých lístků právě těch zimních růžic....Musí se utrhnout opatrně celý list s nepoškozenou bází listu - z té právě vyrůstají nové rostlinky. A právě ze zimní růžice jsou listy kratší , kompaktnější a méně poškoditelné při manipulaci. Také je nižší riziko, že list uhnije dříve, než je nová rostlinka životaschopná...což se u letních listů stává...
Ahoj Šárko, zdravím, dlouho jsi tu nebyla. Díky za rady