Kořeny kapradin
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kořeny kapradin
URČITĚ - ale vyhnal dost kořenů nových které jdou už mimo ostřici-proto jsem mu nabídla akát.Musí si zvyknout -prostě jiný majitel
a hotovo.
moc děkuji za fotky
je třeba nějak ještě upravit (odbreberkovat) pláty?
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Podle mých dosavadních zkušeností je na většinu epifytických druhů vhodný osladič na modřínové borce, případně u malých druhů na dubovém polínku, pokud tedy je vhodná nějaká podložka. Divili byste se ale na druhu kůry opravdu záleží a ani není jedno, zda-li je to borovice, nebo modřín.
Osladič má na orchideje opravdu pozitivní vliv, nezadržuje mnoho vody, ale něco přeci jen zadrží, je to vzdušné, ne jako ty ostřicové podrážky co vidím na fotkách. Stačí relativně tenoučká vrstvička. Bohužel, osladiče je v přírodě většinou málo a jeho odebírání z přírody by mohlo být ochránci označeno za devastaci. Napadalo mě, že s osladičovými kořeny si člověk přinese i nějaké ty houby, které by mohly být symbiotické, ale to je jen taková úvaha asi mimo mísu. Spíše se jedná o příznivý chemismus této kombinace.
Osladič má na orchideje opravdu pozitivní vliv, nezadržuje mnoho vody, ale něco přeci jen zadrží, je to vzdušné, ne jako ty ostřicové podrážky co vidím na fotkách. Stačí relativně tenoučká vrstvička. Bohužel, osladiče je v přírodě většinou málo a jeho odebírání z přírody by mohlo být ochránci označeno za devastaci. Napadalo mě, že s osladičovými kořeny si člověk přinese i nějaké ty houby, které by mohly být symbiotické, ale to je jen taková úvaha asi mimo mísu. Spíše se jedná o příznivý chemismus této kombinace.
Jsou zanesené bahnem, ale to se časem vydrolí. Navíc působí i jako hnojivo. Jinak s tím nic nedělám.kaacka3 píše:moc děkuji za fotkyje třeba nějak ještě upravit (odbreberkovat) pláty?
Chlapci protože je teplo tak jsem prolez rybníky a popral jsem se z blátem.Vydobil pár kořenů ostřice.
Tak nashle na Homoli
Tak nashle na Homoli
No snad se mi podaří protlačit fotku.Čert by mně vzal fotky jsou pořád velký.
Václave, to je pěkná zásobičkaVaclav píše:No snad se mi podaří protlačit fotku.Čert by mně vzal fotky jsou pořád velký.
I já se těším...
Tak se těšíme všichni.to je fajn
Ahojky Václav
Ahojky Václav