Skalka a skalničky
Re: Skalka a skalničky
Haberlea mi jde jiz mnoho let, je mrazuvzdorna, Ramonda mi po prvni zime odesla, ale mohlo to byt treba vapnem, mam zahradu na zakladech stodoly, nebo buhvi cim, Lipo
Věro - všechny tři jsou absolutně mrazuvzdorné. Nejlépe rostou v travertinové skalce nebo přímo v travertinových kamenech - hlavně Jankaea. Sice mám většinu Jankaeí v květináčích, ale to jen proto, že jsem je před 12 lety neměl kam dát - travertinovou skalku jsem tehdy ještě neměl, a teď je mi líto ty nádherné bochany dělit - ten na fotce má v průměru 25 cm.
Lipo - vápnem to patrně nebude. To snášejí až na R. nathaliae velmi dobře. Já je mám přímo v travertinu a semení se tam spolu s Physoplexis comosum tak, že když chci udržet jakýžtakýž pořádek, tak musím zahubit jednu nebo druhou rostlinku, což mi vždy láme srdce, ale dostat semenáčky z kamene živé a zdravé prostě nejde (viz. foto).
Lipo - vápnem to patrně nebude. To snášejí až na R. nathaliae velmi dobře. Já je mám přímo v travertinu a semení se tam spolu s Physoplexis comosum tak, že když chci udržet jakýžtakýž pořádek, tak musím zahubit jednu nebo druhou rostlinku, což mi vždy láme srdce, ale dostat semenáčky z kamene živé a zdravé prostě nejde (viz. foto).
A tady už jen tiše závidím. Zahradu bohužel nemám
Delospermy mám také ráda - mám aspoň 2 v trulíku na terase.... ale těch barev, co je - to lze jen na skalce....
Neviem či je to správna téma ale je to moja kaktusová časť skalky. Kaktusy sú tam celoročne nekryté. Uprostred je môj nebojácny kocúr Marco.

Pár detailov kvetov Semperviv.

-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
nádherné fotky. Dočista ty podzimní mraky prosvítí
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel