Nová kniha

Články, knihy, časopisy a odkazy na zajímavé www stránky o orchidejích
tercinka

Re: Nová kniha

Příspěvek od tercinka »

A tu druhou knihu z odkazu paní EvyJ- Orchideje od Neda Nashe a Isobyl la Croix někdo máte? Mohla by být zajímavá, ale za 1000Kč to nechci jen tak zkoušet...
Mimochodem, já viděla několik knih (i cizojazyčných) u prodejce, který prodával na výstavě v botanický zahradě v Praze- myslím, že to byla Terra koruna, protože říkali, že jsou z Čečelic.
pafka

Příspěvek od pafka »

Já ji mám, vloni mi ji naježil Ježíšek, mě se líbí moc, jsou tam jak hybridy tak botanické druhy, jaký je způsob pěstování,velikost dospělé rostliny,stanoviště, teplota, na konci je tabulka , kde je krom jiného i zda voní nebo ne aj., u každé uvedené kytky i foto a je to moc pěkné pokoukání, ale nevím co od ní očekáváte asi by bylo lepší se podívat na obsah někde v prodejně
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

pafka píše:Já ji mám, vloni mi ji naježil Ježíšek, mě se líbí moc, jsou tam jak hybridy tak botanické druhy, jaký je způsob pěstování,velikost dospělé rostliny,stanoviště, teplota, na konci je tabulka , kde je krom jiného i zda voní nebo ne aj., u každé uvedené kytky i foto a je to moc pěkné pokoukání, ale nevím co od ní očekáváte asi by bylo lepší se podívat na obsah někde v prodejně
Tuto knihu mám také, pokoukání moc pěkné, ale skutečně si chce někde v klidu si ji prohlédnout, řekla bych, že je tam víc hybridů než botaniky.
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Mám encyklopedii od Ježka a Orchideje od B. Goedeové. Tuhle knížku jsem dostala loni k narozkám a byla jsem z ní nadšená. Je tam hodně hybridů, ale hlavně hodně obrázků (začala jsem si podle ní vybírat své nové přírůstky). Jsou tam základní charakteristiky a způsoby pěstování.
Určitě je to věc názoru, ale mě se moc líbí.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

knihy od Ježka považuji za jedny z nejlepších, které jsou k dostání v češtině.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Tak,tak... ;)
pafka

Příspěvek od pafka »

No na informace o botanice taky víc spoléhám na knihy od Ježka a potom na internetovou encyklopedii orchidejí.
tercinka

Příspěvek od tercinka »

Aha, tak to už si o ní píšu k Vánocům...To, že je tam hodně hybridů, shledávám spíš jako pozitivum. Mám takový pocit, že spousta orchidejářů na hybridy kouká jako na něco podřadného...Nechápu proč.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Pro mě je niinpirativnější kniha od F.Roelke Orchideje, kde popisuje podsekce, což je jedno z nejdůležitějších, řekla bych že začátečníci o tom nemají ani páru,ale všichni jsme nějak začínali, je jedině dobře ,že jsou tací, kteří rádi poradí a nekoukají na vás se skepsí....Jinak Orchideje za 1000Kč je velice pěkná kniha, je tam popis botanických orchidejí.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

tercinka píše:A tu druhou knihu z odkazu paní EvyJ- Orchideje od Neda Nashe a Isobyl la Croix někdo máte? Mohla by být zajímavá, ale za 1000Kč to nechci jen tak zkoušet...
Vřele doporučuje třeba v knihovně prohlédnout, je tam sice spousta fotek hybridů, najmě cymbidií, ale těch pěstebních informací tam je podle mně minimum, jsou jen velmi rámcové, víc už je vpodstatě k nahlédnutí na orchidspecies.com. A obrázky můžu prohlížet do nekonečna na internetu. Cena nevyvažuje informativní hodnotu, ale je to jen můj osobní názor.
Odpovědět