letnění
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: letnění
právě jsem po bouřce a ještě v lijáku sbírala rupikoly po zahradě. Zítra mám zase co sázet ....

- miro
- Kontaktovat uživatele:
nas to jeste jen ceka,koukal jsem na radar a blizi se to. jeste ze jsem to nedal vsechno ven. a opravdu hlasi ochlazeni, nekterej den na noc hlasi 2 stupne. ach jo.
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/
U nás právě začíná bouřit, ale zatím se nic zvláštního neděje
Také to zatím odkládám 
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
všechno jsem vyhodil na balkón už 1.5 a jsem spokojen,některé rostliny kvetou už dlouho a některé krásně nasadily.Samozřejmě mám hlavně Pleurothallidinae a těm to vyhovuje.Takhle to vypadalo po vystěhování ven http://drroman.rajce.idnes.cz/balkon_2013/ ,už tam saz něco přibylo,snad to na zimu zase dostanu domů
.
Dobrý den, dostaly se mi letos nově do rukou tyto kyti: Oncidium-Ornithorhynchum, Dendrobium-Berry Oda, růžovou Cattleyi a Potinaru. Japak to vidíte s letněním, resp. s nejnižšími teplotami? Třeba u toho Oncidia jsem někde četla že je to teplomilná, někde jsem zas našla chladno... Tak jsem z toho jelen 
danytek píše:Dobrý den, dostaly se mi letos nově do rukou tyto kyti: Oncidium-Ornithorhynchum, Dendrobium-Berry Oda, růžovou Cattleyi a Potinaru. Japak to vidíte s letněním, resp. s nejnižšími teplotami? Třeba u toho Oncidia jsem někde četla že je to teplomilná, někde jsem zas našla chladno... Tak jsem z toho jelen
Oncidium ornithorhynchum je chladnomilná rostlina a nízké teploty jí nevadí. Hybridní katleje můžete letnit, ale pozor na nadměrnou vlhkost a příliš nízké teploty.
Děkuju za odpověď. A přibližné nejnižší teploty by mi někdo řekl? Přece jen jsem v praxi ještě začátečník a nerada bych jim nějak uškodila. Jak předčasným letněním, tak třeba i potom pozdním zazimováním
radzak píše:danytek píše:Dobrý den, dostaly se mi letos nově do rukou tyto kyti: Oncidium-Ornithorhynchum, Dendrobium-Berry Oda, růžovou Cattleyi a Potinaru. Japak to vidíte s letněním, resp. s nejnižšími teplotami? Třeba u toho Oncidia jsem někde četla že je to teplomilná, někde jsem zas našla chladno... Tak jsem z toho jelen
Oncidium ornithorhynchum je chladnomilná rostlina a nízké teploty jí nevadí. Hybridní katleje můžete letnit, ale pozor na nadměrnou vlhkost a příliš nízké teploty.
Teplomilnější uklízím, když noční teploty začnou klesat k deseti stupňům a chladnomilnější nechávám tak k pěti. Krátkodobě snesou teploty kolem nuly všechny orchideje, musí být ale suché a nesmí zmrznout.
-
Strelka
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na letnění Vandy. Dostala jsem jednu krásnou od manžela. Někde jsem se dočetla, že ji mohu dát ven až v době, kdy noční teploty nebudou klesat pod 15 stupňů. Zatím je u nás v noci kolem 5. Mám tedy počkat?
A ještě jsem se chtěla zeptat na Miltoniopsis. Prý patří mezi chladnomilnější rostliny a vyhovují jí teploty do 20 stupňů. Já mám v kuchyni kolem 22-23 stupňů. Je to na ní už moc? Mám jí přestěhovat jinam? Nebo ji už vyletnit? I když jsou v noci venku ještě takhle nízké teploty?
Letnění milující orchideje budu dávat přímo ven pod velkou třešeň.
Děkuji za rady.
chtěla jsem se zeptat na letnění Vandy. Dostala jsem jednu krásnou od manžela. Někde jsem se dočetla, že ji mohu dát ven až v době, kdy noční teploty nebudou klesat pod 15 stupňů. Zatím je u nás v noci kolem 5. Mám tedy počkat?
A ještě jsem se chtěla zeptat na Miltoniopsis. Prý patří mezi chladnomilnější rostliny a vyhovují jí teploty do 20 stupňů. Já mám v kuchyni kolem 22-23 stupňů. Je to na ní už moc? Mám jí přestěhovat jinam? Nebo ji už vyletnit? I když jsou v noci venku ještě takhle nízké teploty?
Letnění milující orchideje budu dávat přímo ven pod velkou třešeň.
Děkuji za rady.