Rostlina pochází z kubánského sběru od pana Vaňka. Pod tímto názvem ji vede Aleš Dořák. U pana Vondruše je zase označena jako Encyclia moebusii syn. bipapularis. A mně nejvíce připomíná Encyclii pyriformis. Tak kde je pravda? Zajímaly by mne i vaše názory. Díky
Encyclia pyriformis
Encyclia pyriformis
Tak mi konečně po půl roce nakvétání vykvetla tahle zajímavé encyklie. Celou zimu se poupata ani nepohnula, až teď na jaře s přibývajícím světlem si dala konečně říct
Rostlina pochází z kubánského sběru od pana Vaňka. Pod tímto názvem ji vede Aleš Dořák. U pana Vondruše je zase označena jako Encyclia moebusii syn. bipapularis. A mně nejvíce připomíná Encyclii pyriformis. Tak kde je pravda? Zajímaly by mne i vaše názory. Díky
Re: Encyclia triangulifera...?
Neporadím, aspoň pochválím. Protože si to zaslouží. Je krásná
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
také si netroufnu tipovat, ale je moc pěkná. Květ je poměrně velký v porovnání s rostlinou, že ?
zvláštní kvítek...
Květ (5 x 5cm) je v porovnání s rostlinou poměrně velký. Celý kvetoucí výhon včetně listu a pahlízy měří 14cm.EvaJ píše:také si netroufnu tipovat, ale je moc pěkná. Květ je poměrně velký v porovnání s rostlinou, že ?
Koukám, že jsi ji dal na klacek. Já ji mám v kamení alá rupikoly a není to z mého pohledu moc ono. Asi taky převážu. A ano, víc mi také sedí na tu pyriformis. 
Ta už tam byla, druhou mám v květináči (doufám, že trianguliferuolaw píše:Koukám, že jsi ji dal na klacek. Já ji mám v kamení alá rupikoly a není to z mého pohledu moc ono. Asi taky převážu. A ano, víc mi také sedí na tu pyriformis.
- miro
- Kontaktovat uživatele:
radku ta je ale fakt perfektni !!!!
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/
Díkymiro píše:radku ta je ale fakt perfektni !!!!
Tak je to podle Aleše Dvořáka Enc. pyriformis.