Kdysi jsem pracoval u zahradníka, který pěstoval orchideje ještě klasickým způsobem. Košíky se vystlaly ze všech stran sfágnem. Do toho se dalo nezetlelé bukové listí, pak orchidej a navrch zase sfágnum. Určitě to ale nebude jediný způsob, jak se orchideje dříve pěstovaly.HAKI píše:Já se vrátím k tomuto.Mě by zajímalo jak dřív to pěstování vypadalo –no není to zas až taková minulostzahradnik píše: Pamatuju, když jsem byl na praxi v Lednici a pomáhali jsme v zámeckém skleníku. Tam jich měli mnoho košíků, a když kvetly, bylo to až k zalknutí.,ale zajímavý to je.Jestli je tam pěstovali všechny ve velkých košících a jaký měli pak substrát.Prý se pak moc nepřesazovalo .No a fotka by bodla-i když to už asi chci moc.
Stanhopea
Re: Stanhopea
Tak už kveteme od včera. Překvapila, protože se stále nechtěla otvírat a vždy se otvírala v noci, včera z rána byla zavřená a během půl hodiny, po rozsvícení zářivek, naráz rozkvetla, což jsem samozřejmě prošvihla 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
pafko, je parádní !
Díky za pochvaly a je to stydlivá naschválnice:-)
Voní , ale tak nějak synteticky po citronech
Voní , ale tak nějak synteticky po citronech
pafko,krásné kvítky...
Krásné květy, pafko!
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
tak už se pomalu chystá. Měla by to být S.florida, ale raději počkám, až rozkvete.