Cattleya
Re: Cattleya
Moc krásná,gratuluju.Ať Ti dlouho dělá radost.
Ďakujem 
zaza1 a ma-sk :krásne katky,nech hodne dlho majú kvietky
Též se mi líbí,byla by krásná jako Phalaneopsis....
Presne tak Věrko, mám veľmi podobný lišajovec, ukoristila som ho na Flóre Olomouc a chvíľu mi trvalo, kým som zistila, že toto je katka.
Zaza1, nech sa Ti ďalej darí, je veľmi originálna.
Marion, tak túto Ti srdečne závidím!!!!!Marion píše:Ahojky,z Drážďan jsem si mimo jiné dovezla BLC:Dora Loise Capen s maličkým poupětem a už mě vykvetla
Pavle a tá Tvoja, to je hviezda!
Takže si sa preriekol, že po určitej dobe predsalen niečo oddeľuješ. Myslíš, že sa príliš zastavia, keď odstránim aspoň tie pahľuzy bez listov?
Viera
Takže si sa preriekol, že po určitej dobe predsalen niečo oddeľuješ. Myslíš, že sa príliš zastavia, keď odstránim aspoň tie pahľuzy bez listov?
Viera
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Viero,
jasně, máš pravdu, dřív nebo později na rozdělení přece jen dojde
Osobně neodděluji ani tzv. "zadní" bezlisté pahlízy. Maximálně, pokud už je rostlina doopravdy hooodně rozrostlá, tak rhizom s několika zadními pahlízami oddělím a bez přesazování ponechám v květináči. Oddělek pak vyrazí nový předek a za pár let je z toho nová kvetoucí rostlina.
hezký den
Pavel
jasně, máš pravdu, dřív nebo později na rozdělení přece jen dojde
Osobně neodděluji ani tzv. "zadní" bezlisté pahlízy. Maximálně, pokud už je rostlina doopravdy hooodně rozrostlá, tak rhizom s několika zadními pahlízami oddělím a bez přesazování ponechám v květináči. Oddělek pak vyrazí nový předek a za pár let je z toho nová kvetoucí rostlina.
hezký den
Pavel
A čo tá odrezaná časť na rastline, ktorú nepresádzaš? Vyrazí nové pahľuzy aj z opačnej strany? Máš s tým skúsenosti?
Príjemný víkend,
Viera
Príjemný víkend,
Viera