co mi tu žere orchišky????
Re: co mi tu žere orchišky????
kontrola provedena, zatím bez výsledku 
Mě to takhle ve vitríně ožírali mrňavý šnečci, trvalo mi 14 dní než jsem je našla, přinesla jsem to asi s mechem. O víkendu jsem čistila vitrínu, všechno jsem vystěhovala, stěny jsem vzala parním čističem a vyměnila jsme cocochipsy na dně a při totálním úklidu jsem jich pár zahubila.
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer. Kačko, tak jak pokračuje lov ? Já dneska kontroloval, jak se daří kytkám ve vitríně a načapal sem tam několik, čerstvě vylíhlých kobylek. Z vajíček, tipnul bych si, nakladených v borce na větvi černého bezu.Čili kdo ví, co ti tam řádí.
pořád nic
naštěstí nepřibyly ani okousané orchišky.
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Sakryš, tak to bych teď už taky tipnul na nějakýho toho slimejše. Housenky by žraly furt.
tak si myslím, že pachatel dopaden. Koukala jsem, že ho má nafocený i Haki
Lalokonosec rýhovaný
tady je pachatel

byl po zásluze potrestán upálením. Vedle něho na levé straně vidíte jeho bobek, strachy se podělal. Našla jsem takový hovínka i na orchiškách, když zaschnou, tak vypadají jako kousek hlíny.
Lalokonosec rýhovaný
tady je pachatel

byl po zásluze potrestán upálením. Vedle něho na levé straně vidíte jeho bobek, strachy se podělal. Našla jsem takový hovínka i na orchiškách, když zaschnou, tak vypadají jako kousek hlíny.
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Lovu zdar. Tak vida ho. A zase jsem o něco chytřejší. A teď si uvědomuju, že na řepě žere stejně tak. Ale hlavně, že dendrobka už budou v bezpečí. Hezký den.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Fuj to je bestie.Byl asi zalezlej v substrátu.Znám velice dobře ze zahrady.Jeden čas jsem je i sbírala-na zahradě vylejzají okolo půlnoci .Nejhorší jsou ty vypasený .Překonala jsem strašlivej odpor a odchytávala jsem je ručně a zašlapávala.Je to dost festovní brouk a rychlej.Na zahrádce šel hodně po hostách. V zimní zahradě jsem ho měla jednou v tom osázeným prostoru.Po chemické spršce se už nevrátil. Ale prý ve sklenících se mohou brouci vylíhnout i na podzim nebo koncem zimy.Brekekek…..to nééé .Na zahradě minulý rok nebyl-možná jsou příznivý roky kdy se rozmnoží a otravuje.kaacka3 píše: Lalokonosec rýhovaný
Tak jsem ho tenkrát vyfotila na svetru
Haki, jj už jsem ho u tebe našla a na fotky koukala. Je to fakt neřád. Jakou chemickou sprchu jsi dala?
já mám totiž pocit, že nebude jediný. Nejsem si stopro jistá, ale myslím, že večer jeden květ okousaný nebyl a teď je, takže by to znamenalo, že tam má parťáka